Champions Hockey League

Tack vare seriesegern samt SM-guldet förra säsongen så ska HV få äran att spela Champions Hockey League den här säsongen. Första matchen är på hemmaplan nästa vecka då HV möter SC Bern från Schweiz. Tre veckor senare spelar de en match i Finland mot Espoo Blues.

Planerna på en Finlandsresa har varit igång ända sedan HV blev klara för CHL och nu börjar det närma sig. HV:s supporterklubb North Banks anordnar inte någon resa utan satsar i stället på att genomföra en resa till Schweiz i mitten av november. Men ett tiotal personer kommer trots det att vara på plats i Finland.

Jag kommer att åka till båda länderna, vilket kommer bli en underbar omväxling jämfört med att besöka de gamla vanliga arenorna runt om i Sverige. Jag tycker att CHL är ett roligt påhitt och jag hoppas att HV tar det på allvar precis som de säger.

Kommentarer
Postat av: Adam K

Ska bli kul att se vart Hv står i övriga europa so mästare.

2008-10-04 @ 12:27:27
URL: http://www.offensivhockey.blogsot.com
Postat av: Mackan

Tycker också CHL verkar vara en kul och intressant grej. Enda problemet är väl att det blir ännu mer matchande för spelarna. De säger ju att CHL ska vara som fotbollens Champions league i upplägget, men om man jämför matcher då så spelar fotbollsspelarna betydligt färre matcher på en säsong och lagen spelar 1 omgång i veckan i sina respektive ligor.

Så visst är CHL kul, men man undrar hur mycket en hockeyspelare pallar, med seriespel 55omg, CHL och en del spelar ju även i landslagsturneringarna.. Tufft.

2008-10-04 @ 13:09:11
Postat av: Adam

Mackan:

Har du tänkt på de i NHL då? 82 plus fler slustpelsomgångar, dvs åttondel-kavrt och divisonfinal+den riktiga finalen. + Landslaget?

Bara ville nämna det=)



Det om fotbollen håller jag med dig om.

2008-10-04 @ 15:44:14
URL: http://www.offensivhockey.blogspot.com
Postat av: Therese Gustafsson

Adam: Det ska bli riktigt kul! Jag längtar verkligen till onsdagens match mot Bern. Det sägs att 300 Bern-supportrar kommer hit.



Mackan: Sant, det blir en tuff vinter för vissa spelare. Men det är ju upp till dem själva att avgöra om de till exempel orkar med att ställa upp i landslaget. HV ska alltid gå först, och CHL är därmed viktigare än landslagsturneringarna enligt mig.

2008-10-05 @ 00:07:26
URL: http://hv71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0