HV gör rätt!

Det har varit mycket skriverier om HV de senaste dagarna. Jag talar förstås om HV:s beslut att inte låta Martin Thörnberg och Johan Davidsson spela landslagsturneringen Karjala Cup, trots att Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson tagit ut dem till laget.

Jag tycker att HV gör helt rätt. Om de anser att Davidsson och Thörnbergs medverkan i landslaget kan störa deras uppladdning inför Champions League, eller vilket skäl HV än har, så ska de självklart sätta ner foten. Thörnberg och Davidsson är HV-spelare och HV:s bästa ska alltid gå först. Om det hade varit VM är en sak men en träningsturnering likt Karjala Cup, är knappast något som handlar om liv eller död.

I stort sett varenda elitseriespelare har numera en landslagsmatch på meritlistan. De senaste åren har turneringarna inför VM handlat om att testa vilka spelare som eventuellt kan vara aktuell för VM senare under säsongen. Davidsson har mer eller mindre varit med i varenda landslagsturnering de senaste åren så han har knappast något att bevisa. Därför förstår jag inte varför det blir ett sådant tjafs om det hela.

Det finns gott om andra spelare som Bengt-Åke kan låta vara med i stället för att gråta ut om dumma HV som tänker på klubbens bästa framför en träningsturnering.

Kommentarer
Postat av: Mr J

Även fast vi är allt annat än HV fantaster på hockeybloggen Blondinballe så stödjer undertecknad skribent HV71:s agerande fullt ut.



Karjala Cup ?!?! Vem bryr sig !!!



Välkommen till Sveriges mest ologiska, obstinata och innovativa blogg. Vi kräver nästan en länk, för vi KOMMER att bli stora. Belive that.

2008-10-29 @ 17:28:08
URL: http://blondinballe.wordpress.com/
Postat av: Therese Gustafsson

Härligt att även folk som inte sympatiserar med HV kan hålla med om att de gör rätt.



Ska lägga er blogg på minnet.

2008-10-31 @ 15:13:07
URL: http://hv71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0