Tack, HV

HV gav mig en fin födelsedagspresent i form av en seger mot Luleå. Matchen slutade 3-2 till HV, men man kan minst sagt säga att det var med nöd och näppe det blev tre poäng. Luleå reducerade med tre minuter kvar och sen kändes de återstående minuterna som timmar. Tack och lov hade Stefan Liv en riktigt bra dag, till skillnad från Luleås målvakt, och stoppade det mesta.

Poängen var verkligen välbehövliga och HV klättrade från tionde till sjundeplats. Det känns förstås mycket bättre, men själva insatsen i matchen är knappast något som går till historieböckerna. Det räckte dock mot ett ineffektivt Luleå.

***

Kenta hade gjort spännande ändringar i laget. Det roligaste av allt var att se Simon Önerud i andrakedjan tillsammans med Voutilainen och Laine. Önerud var lätt en av de bästa i går och gjorde 1-1-målet. Visserligen var det en rejäl målvaktstavla, men ändå. Kul att han tar tillvara på chansen han får. Han blir bara bättre och bättre.

***

Voutilainen var som vanligt iskall när han satte straffen som HV tilldömdes i andra perioden. Situationen som föranledde straffen såg för övrigt ut likadan som när HV mötte Södertälje tidigare i veckan. Den dömdes för att en Luleåspelare blockerade pucken med handen i målgården. Jag visste inte att det fanns en sådan regel förrän en HV-spelare gjorde samma sak i tisdags.