SKANDAL!

Sverige förlorade JVM-finalen och fick "bara" silver. Men jag skiter faktiskt totalt i det för tillfället. HV förlorade nämligen i Ängelholm mot Rögle, och vilket jävla äckligt sätt de förlorade på! Jag brukar sällan vara förbannad över domslut, bortdömda mål och så vidare, men den här gången tänker jag inte bara rycka på axlarna och gå vidare. Det är skrämmande att det ska få gå till så här i Elitserien, det som kallas världens näst bästa liga. Det sista, avgörande målet Rögle gjorde SPARKADES in i mål. Hela Sverige förutom den blinda och inkompetenta människan som sköter videogranskningen i Lindab Arena såg det.

HV gjorde inte en av sina bästa matcher och satte sig förstås själva i situationen, men det spelar ingen roll. Rätt ska vara rätt och man ska fan inte förlora på grund av så solklart felaktigt dömda mål. Vissa situationer kan vara tveksamma där man inte vet om det är mål eller ej, men detta var inte en sådan situation. Jag undrar var gränsen går, när det sitter färgade och enögda människor och bedömer sånt här. Härnäst kanske vi ska sätta mig som måldomare i Kinnarps Arena?

Mer om detta i morgon. God natt.

Kommentarer
Postat av: kristoffer

Anledningen till att han dömer mål måste ju vara att den snuddar spetsen/stoppningen på Anderssons benskydd och då är det ju solklart mål, finns ingen annan anledning. Jag vill då hellre vinna på ett ärligt sätt än att sitta måldomare åt mitt lag.

2009-01-06 @ 05:21:47
Postat av: Therese Gustafsson

Oj, vad oväntat att just du skulle skriva detta. Det spelar ingen roll vad som än hade hänt, du hade aldrig erkänt att HV blev bortdömda. Ingen hemlighet att du hatar HV över allt annat och att du aldrig kan hålla med om att de får ett domslut emot sig eller att de gör något bra.



Håller dock med dig om det sistnämnda. Jag vill också vinna på ett ärligt sätt. Men det vill tydligen inte måldomaren i Ängelholm.

2009-01-06 @ 05:36:25
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: kristoffer

Men vadå? Pucken tar väll på Anderssons benskydd och då är det ju inget att snacka om, det ser ut på målbilderna att den snuddar på benskyddet.... Varför skulle han riskera att inte få "döma" mer när det är en "vanlig" omgång, så dum tror jag inte någon är.. Den måste bara ta på benskyddet, det finns inget annat alternativ.. Sen så "vände" ni ju och tog guld när Linköping skulle haft en straff som dom säkert satt, eller iaf fått bort trycket i erat 5-3 PP spel.. Ni hade aldrig vänt 3-0 i matcher som det skulle blivit då bara domaren inte vart blind. Men han är ju från Småland så han såg väll att HV inte kunde vinna utan hans "lokala" hjälp, precis som måldomaren i Ängelholm isåfall om den mot all förmodan inte tar på benskyddet, vilket den måste göra. Men det är klart de är förjälivgt att förlora på det där viset, de hade jag också tyckt. Men allt är ju så onödigt, låt oss se bilderna som måldomaren har, då blire inge tjafs, då syns det direkt om det är mål eller inte. Det är tack vare oss supportar som ligan överhuvudtaget existerar, vi betalar lönerna till spelarna. Vi har tamejfan rätt att veta om det ska vara mål eller inte! DET är en skandal att det inte är så

2009-01-06 @ 05:45:10
Postat av: Pelle

Till Kristoffer:



Varför blanda in fjolårets final mot LHC nu? Har ju ABSOLUT inget att göra med gårdagens Röglematch.



Det är ju bara att konstatera att domaren inte höll för publiktrycket. I och för sig kanske inte så konstigt då det var blott hans andra elitseriematch. Rutinen kommer väl.

2009-01-06 @ 11:06:35
Postat av: Anders

Men Kristoffer, du borde nog läsa på lite... För att en spark ska bli godkänd som mål, måste den först ta en motståndares klubba, kvittar hur mycket den tar på benskydd och annat... Inget annat än en jätte-skandal!!!



Satt och funderade på varför inte domaren själv kan få se reprisen när han ändå åker av isen och pratar med måldomaren, så att de tillsammans kan diskutera sig fram till ett vettigt beslut... Sen borde ju va en självklarhet att måldomaren är från neutral ort, annars blir det ju ett himla liv vid varje tveksam situation...

2009-01-06 @ 11:18:40
Postat av: Anders

Och nu måste ja genast rätta mig själv, pucken måste såklart träffa en anfallares spelares klubba efter sparken, om det ska kunna bli mål...

2009-01-06 @ 11:23:27
Postat av: Adam K

JAg vill gå ännu längre och säga att systemet är skandal=) ,Varför ens låta en från orten döma som måldomare?



Vore inte detta glasklart tidigare år att man ej ska ha en domare från oretn på en sådan viktig post?

Varför inte ha 6-9 st måldomare som är på varje match undre en matchdag och 3 som reserv om någon blir sjuk, dvs på alla 6 rinkarna på matchdagen och att låta domarna rotera, då de har den rinken där de kommer ifrån så bara byt bort den mot en annan i gruppen? Enklet simpelt.



Varför krångla till allt? Döm endast mål med klubba så slipper vi alla tolkningar också.

2009-01-06 @ 14:49:12
Postat av: Therese Gustafsson

Kristoffer: Jag hoppas att du skämtar. Annars är du till och med hjärndödare än vad jag trodde.



Pelle: Sant, men huvuddomaren som bara gjorde sin andra match har i och för sig inget att göra med detta, då han bara gjorde det han blev tillsagd av videodomaren. Fast i och för sig var han värdelös hela matchen åt båda håll.



Anders: Ditt förslag är bra. Även det Petrasek sa i dag, att slopa videodomarna och låta domarna på isen avgöra helt och hållet.



Adam: Kunde inte hålla med dig mer. Det är själva systemet som gör mig så förbannad. Att det får sitta en anonym snubbe från Ängelholm och bedöma i slutskedet av matchen om Rögle gjort mål eller ej. Det är förmodligen samma sak i Jönköping, Karlstad och hela Sverige.

2009-01-06 @ 16:00:32
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Davey

Det är rent ut sagt förjävligt. Jag har aldrig sett ett mer soklart sparkmål, en total hur de kan godkännas. Det här rör ju fan alla lagen där runt strecket...som Petrasek säger, det är ju en miljonindustri vi håller på med här.



Omspel. NU.

2009-01-06 @ 16:06:47
Postat av: Therese Gustafsson

Precis, det är inte bara HV detta drabbar. Det kan i längden vara något som avgör andra lags öde när 55 omgångar är spelade. Särskilt eftersom serien är så jämn.



Det värsta är ju att man inte kan göra någonting åt det. Jag tycker att HV skulle ha vägrat spela den sista minuten av matchen i protest, men å andra sidan hade det antagligen inte hjälpt ett dugg.

2009-01-06 @ 16:16:22
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Fia

Fy fan vilken besvikelse. Ush..Sånt ska inte få förekomma! I NHL finns det en central i Toronto dit alla bilder skickas för kontroll..

Ett sånt system eller som Petraseks förslag till Elitserien.NU

2009-01-06 @ 16:47:31
URL: http://fiaungen.blogg.se/
Postat av: M

Jag har ganska länge undrat varför huvuddomaren inte kan få ta del av bilderna istället och avgöra om det är mål eller ej. Kanske inte just för risken att det ska sitta någon hemmadomare där (även om man alltid oroar sig för det när det blir videokoll på bortaplan...), men när det ändå är huvuddomaren som bestämmer allt annat? Det är ju inte som att det behövs någon speciell kompetens för det, och matchen bryts ju ändå så länge granskningen pågår.

2009-01-06 @ 17:03:42
URL: http://hejalule.blogg.se/
Postat av: Therese Gustafsson

Fia: Besvikelse är bara förnamnet. I går var jag mest besviken över att HV förlorade på ett sådant sätt, men i dag är jag mer arg över hur det över huvud taget kan hända. Och att det kan få sådana konsekvenser.



M: Ja, det är ju helt sjukt när man tänker efter. Huvuddomaren bestämmer allt annat, men han får inte själv avgöra om det är mål eller inte när han tar till videogranskning. Det måste bli en ändring på detta. I och för sig lätt för mig att säga det nu efter att HV blivit drabbade, men ändå. Rätt ska som sagt vara rätt, oavsett vilket lag det handlar om.

2009-01-06 @ 17:12:45
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Pelle

Roligt i alla fall att ha varit i Lindab Arena. Vänligt bemötade från alla. Till och med "egen" servering och "egen" toalett i direkt anslutning till bortaklacken. Inte illa!!

2009-01-06 @ 17:46:03
Postat av: Therese Gustafsson

Kul att du fick vänligt bemötande, för det fick inte vi från Jönköping. Vi fick inte köpa matchprogram, fick inte gå ut och röka och våra supportervärdar fick trots förfrågan ingen hjälp av vakterna efter matchen.



Visst, bra att det fanns toalett och servering i anslutning till bortaklacken, men egentligen tycker jag att man ska få tillgång till hela övriga arenan och inte bli "instängd".

2009-01-06 @ 17:51:29
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: kristoffer

Jag får väll dra upp finalen om jag vill eftersom ni vann på fusk.. Sen så har man ju sett mål blivit godkända när den tagit på skridskon eller vad som helst, eller när den tagit på en skridsko i det anfallande laget sen på nått annat och då har det ju blivit mål. Den var väll på benskyddet efter och då är det ju solklart mål. Och jag är inte hjärndöd...

2009-01-06 @ 18:50:39
Postat av: Pelle

Till Kristoffer än en gång:



HV vann fjolårets finalserie med 4-2, inte med fusk.

Kom in i matchen.....



Väl stavas med ett l, inte två

2009-01-06 @ 19:42:48
Postat av: Therese Gustafsson

HV vann guld förra året på grund av att de var det bästa laget, både i finalserien och hela säsongen. Kom över det nu, det var nästan ett år sedan. Detta har inte någonting med det att göra.

2009-01-06 @ 19:48:32
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Anders

Till Kristoffer en gång till från mig oxå:



http://www.swehockey.se/files/%7B4DDF95DC-C757-429E-9D3C-9CF38084260C%7D.pdf Läs sidan 62, regel 491, så kanske även du kan förstå att det absolut inte skulle vara mål... Verkar ju bara vara du och måldomaren som har en annan uppfattning, nu när t.o.m. domarbasen gått ut och sagt att domslutet va helt felaktigt...

2009-01-06 @ 20:04:09
Postat av: Therese Gustafsson

Det finns fler som borde läsa på det där, exempelvis videodomarna i arenorna runt om i Sverige.

2009-01-06 @ 22:18:31
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: kristoffer

Hade Linköping fått straff när Åkerman fuskade och sköt bort klubban mot pucken så hade Linköping vunnit.. Men HV vann på fusk av domaren. Kom in i matchen... Dom var ju inte det bästa laget, 0-2 och sen vann dom på fusk, 0-3 hade dom aldrig vänt. Får inte upp sidan, men har dom inte regel att om den tar på målvakten efter skridskon och de blir mål, då är det ju sjukt, klart det ska vara mål då. Sen om HV hade vunnit på det här viset, då hade ni inte ens brytt er..

2009-01-07 @ 04:37:33
Postat av: Therese Gustafsson

Haha, du är rolig du!

2009-01-07 @ 13:43:11
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Pelle

Therese, vem är den där Kristoffer egentligen?

Han kan ju inget om hockey i alla fall.

2009-01-07 @ 17:48:32
Postat av: Therese Gustafsson

Kristoffer kommer från Dalarna och håller på Färjestad. Han är faktiskt trevlig och vettig så länge man inte diskuterar HV. Han hatar nämligen HV över allt annat och alltid när HV vinner så är det enligt honom på grund av misstag.



Bara en sådan sak som att han tidigare sagt att Kinnarps är en skitarena, trots att han aldrig har varit där, säger en del om hans nivå. Därför tar jag aldrig hans åsikter på allvar, tyvärr.

2009-01-07 @ 18:58:55
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: kristoffer

Jag är rolig, men inte nu. Jag kan mycket om hockey, men tydligen inte dig. Nej, HV vinner inte alltid på misstag, men det är ju förjävligt att typ hela laget filmar så oerhört, klart överlägset det lag som filmar mest. Då har du missuppfattat mig, jag menar att Kinnars bortastå är skit, för det har man hört av alla. Men den är ju knappast topp 5 i Elitserien fast jag inte vart där, det ser ju vem som helst. Jag är alltid vettig, det är du med och du är grymt trevlig. Men sluta spela i protest? snacka om att hela sverige skulle skrattat då.

2009-01-08 @ 03:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0