Vi ska till Stockholm!

Jag skulle vilja skriva ett inlägg om gårdagens match, som var en helt underbar upplevelse, men istället tänker jag skriva om Djurgårdens IF:s horribla, patetiska och helt ofattbara beslut att porta oss HV-supportrar från matchen på Hovet imorgon.

Glädjen från att ha vunnit den viktiga matchen igår byttes snabbt mot förtvivlan när jag kom hem och läste på Djurgårdens hemsida att de beslutat att inte ge oss några biljetter till lördagens final. En final där HV kan ta sitt fjärde SM-guld. Djurgården skriver att anledningen till detta är att HV-klacken på plats i Globen i måndags skulle ha misskött sig och kastat flera föremål mot personerna på läktaren under, bland annat ett "ej identifierat föremål som resulterade i en huvudskada".

För det första, det finns inte några bilder eller andra bevis som styrker detta. Det är bara Djurgårdens påståenden. Om det är ett oidentifierat föremål, hur kan de då vara säkra på att det är en HV-supporter som kastat det? För det andra, vi fick beröm av vakter och polis efter matchen för ett bra bemötande och uppförande. HV:s marknadschef, som var på plats på Hovet tillsammans med andra representanter från HV, tackade oss personligen och sa dessutom att vi skött oss "exemplariskt".

Jag själv var en av dem som stod längst fram vid räcket i Globen och jag hade med all säkerhet märkt om någon hade kastat ner saker på personerna under. Under de år jag följt HV har jag ALDRIG sett någon ur HV-klacken kastat någonting på någon. Precis som North Banks ordförande säger till Expressen, så visste vi dessutom att om vi inte skötte oss, skulle det bli konsekvenser. Något vi aldrig skulle riskera eftersom vi var medvetna om att morgondagens match kunde bli en avgörande.

Om vi hade misskött oss på något sätt under matchen, hade HV med all säkerhet fått höra det direkt efteråt och de hade då tagit upp det med North Banks. Istället har det varit helt tyst i tre dagar och tio minuter efter HV:s seger igår kommer Djurgården med detta.

När HV beslutade att inte ha någon bortaklack i Kinnarps Arena i final 4 och 5, var det ett gemensamt beslut med Djurgården. Djurgården ändrade sig senare och ville att sina supportrar skulle få komma, men eftersom de heller inte skötte sig i final 3, där de kastade in saker på isen och hoppade sönder stolar, så stod HV fast vid sitt beslut. Det är uppenbart att Djurgården gör detta för att hämnas. Det är så jävla låg nivå så det finns inte.

HV står på sig och säger att de tänker skicka upp oss till Stockholm ändå, vilket är helt rätt. Djurgården kan inte komma tre dagar efter matchen och fatta ett beslut utan HV. Speciellt inte när de inte har något som styrker deras påståenden. Vi kommer inte bara att rycka på axlarna och acceptera läget.

Vi ska till Stockholm och stötta vårat lag, så är det bara.

Kommentarer
Postat av: John´J

Jävligt bra skrivet.

Vilka storidioter och pajasar som sitter i den styrelsen. Så genomskinligt och barnsligt så man blir svimfärdig.

Jag hade otroligt nog lite grann respekt för DIF innan, men gosse vad den fick bråttom att försvinna nu.

omg vilka dårar det finns i denna värld

2010-04-23 @ 12:33:32
Postat av: oskar

Jo visst är det jobbigt att få smaka på sin egen medicin? Är inte kollektiv bestraffning härligt så säg. Men visst är det mer bakom som ligger till grund för detta beslut, bland annat hur HV behandlade Djurgårns styrelse som portades från presskonferensen, samt även hur man hanterat supporterfrågan efter match 4. Det fanns ingen som helst intresse från HV att diskutera en lösning, så varför ska DIF vara så öppna för HVs fans i Sthlm?Det är strategi och rävspel åt båda håll, jobbigt för er javisst, men lika jobbigt åt andra hållet.

2010-04-23 @ 13:15:15
URL: http://www.difhockey.se
Postat av: Maria

Den största skillnaden är väl att djurgårdsfansen beter sig som svin och visade sedan att de inte ens kunde uppföra sig i sin egen arena, så varför skulle håve ändra på sitt beslut när djurgårdarna visar gång på gång att dom inte klarar av att vara inne på en hockeyarena? DIF kanske skulle testa med att rensa upp i det egna supporterledet istället för att sprida lögner och bete sig som småbarn.

2010-04-23 @ 13:25:55
Postat av: maria

Vilken dålig stil av djurgården....dom ska inte kasta skit på fans som kan sköta sig bara för att dom skäms över sina egna, som inte kan bete sig som folk!

2010-04-23 @ 14:34:16
URL: http://hvtjej.blogspot.com/
Postat av: Ludde

Handlar förmodligen om säkerhet och inget annat

2010-04-23 @ 15:13:41
Postat av: Therese Gustafsson

Oskar: Djurgården ska vara öppna för HV:s supportrar eftersom vi inte misskött oss över huvud taget. Det är skillnaden.Ludde: Då ska de också gå ut med det officiellt och inte sprida lögner. Rätt ska vara rätt.

2010-04-23 @ 16:59:30
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: oskar

Therese, jag förstår inte hur du kan garantera att inte en endaste sak kastades från hv-klacken. det finns flera vittnen på att det har kastats saker, det har också polisen sagt. det innebär färstås inte att var ett så stort problem, men dock ändå ett problem.

2010-04-23 @ 17:54:59
Postat av: vilka muppar

Hade ni haft riktigt mycket pengar som vi i stockholm så hade ni löst detta. Allt går att köpa här i världen. Vi kommer köpa sönder eran arena när det blir avgörande. Pengar är allt och det har vi i hufvudstaden. Hejdå bönder och börja jobba mera..!

2010-04-23 @ 23:03:30
Postat av: hahaha

Pengar är ju just vad ni inte har i djurgården, till skillnad från håve som är en av Sveriges rikaste och mest välskötta hockeyföreningar

2010-04-24 @ 00:59:26
Postat av: Therese Gustafsson

Oskar: Att det finns flera vittnen säger ju inte så mycket. Vem som helst kan komma och påstå vad som helst. Ord står mot ord. Om vi hade misskött oss så hade vi fått veta det direkt. Poliser och vakter på plats i Globen hade inte gett oss beröm för gott uppförande om det inte var befogat.Som jag skriver i inlägget, alla visste att om vi skulle bete oss illa så skulle vi bli portade. Ingen vill riskera att missa en eventuell guldmatch.Detta har ingenting med att vi skulle ha misskött oss att göra. Djurgården använder bara det som anledning för att det är den enklaste utvägen och för att själva slippa stå till svars.

2010-04-24 @ 12:38:43
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Therese Gustafsson

Vilka muppar: Lycka till att köpa upp arenan vid en eventuell sjunde match. I Jönköping är hockey viktigare än pengar.

2010-04-24 @ 12:40:34
URL: http://hv71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0