På väg till Stockholm

Jag har fått mersmak av hockey efter torsdagens match. I dag åker jag och kryckorna till Stockholm för att se matchen på Hovet. Jag kräver nästan en vinst och det tycker jag att jag är värd. Det är det minsta jag kan begära i detta tillstånd.

Jag tycker att Stockholm är en av de roligaste ställena att se på hockey. Jag gillar både Hovet och Globen trots att det inte finns en riktig ståplatsläktare, vilket i och för sig passar alldeles utmärkt för tillfället. Det brukar vara mycket HV-folk på plats och det gör det hela ännu roligare.

Vi ses i Stockholm!

Micke Renberg

Imorse vaknade jag av ett sms från Viktoria (ni har väl inte glömt henne?) där hon skrev något jag tolkade som att Mikael Renberg var klar för Skellefteå. Det har tidigare ryktats om att bland annat HV var ute efter honom. Ett rykte jag aldrig gillade. Renberg i all ära, han är bra och allt sånt, men det känns helt enkelt inte som en HV-spelare. Dessutom anser jag att det är bättre att HV satsar på de spelare de har, typ Simon Önerud och Mattias Tedenby, i stället för att välja en gamling som troligen gör sitt sista år framför dem.

Förresten, ni har väl inte missat att HV efter varje vinst förra säsongen körde en ramsa med Renberg som huvudperson? På begäran av Per Ledin förstås.

Allt om gårdagen

I går var det efter en månads frånvaro dags för mig att bege mig till Kinnarps Arena igen. Det kändes ungefär som att komma hem när jag klev in och såg underbara A-stå framför mig. Dessvärre var jag ju tvungen att placera mig på sittplats, men det är i alla fall bättre än ingenting.

Kaoset började redan då jag insåg att hissen upp till O-läktaren där jag hade biljett inte fungerade. Eftersom jag fixat biljett där ENBART för att jag visste att det fanns hiss så kände jag paniken komma krypandes. För er som aldrig varit uppe på sektion O kan inte förstå hur högt upp det är. Det är si så där trappor x20 för att ta sig upp dit, något som till och med är jobbigt för en människa med två ben. Jag som för tillfället bara har ett ben samt hoppar runt på kryckor, skulle aldrig klara att ta mig upp dit utan en hiss. Bra start på kvällen!

Efter många om och men så gick hissen igång, men då dök nästa problem upp. Den gick inte ända upp! Den stannade nämligen en våning nedanför sektion O. Irriterad och grinig gick/hoppade jag de två sista trapporna upp och var genomsvettig när jag kom till min plats, som för övrigt givetvis var längst bort från det hållet jag kom från.

Men allt detta var lätt värt det. Jag tycker att HV gjorde en riktigt bra match i går, bortsett från en del puckar som de mer eller mindre gav bort till Frölunda och det faktum att de inte klarar av att göra mål. HV sköt nästan 50 skott i matchen men låg trots det under med 2-0 med fem minuter kvar av tredje perioden. Där kom vändningen. Beech gjorde 2-1 och Laine kvitterade sedan till 2-2. Jag älskar sådana typer av vändningar. 

Glädjen förstördes en aning när Frölunda slängde in ett mål efter endast 24 sekunder i förlängningen, men om man ska se det optimistiskt så kan man vara rätt nöjd ändå. HV var trots allt endast fem minuter från noll poäng. Ska man däremot se det pessimistiskt så är det svårt att vara nöjd. Med tanke på alla målchanser som HV hade så borde de ha gjort minst tio mål. HV har inte något flyt över huvud taget och kan inte ens göra mål i öppen kasse.

Vinner inte HV när de skjuter 46 skott så undrar jag när de ska vinna igen. Just nu var det allt för länge sedan och konkurrenterna ovanför slutspelsträcket drar ifrån allt mer.

Mobilblogg: Canal Plus-gänget

MMS

Mobilblogg: Canal Plus-gänget är också på plats.


Mobilblogg: Jag är tillbaka!

MMS

Mobilblogg: Jag är tillbaka! Underhållande match än så länge.


Jag ska på hockey!

I dag känns det lite som dagen innan julafton. I morgon ska jag nämligen jag och mina kryckor på hockey, något som jag inte varit på en månad. Jag skäms nästan att erkänna det men det var, tro det eller inte, fem veckor sedan jag var i Kinnarps Arena. Det har varit oerhört jobbigt och frustrerande att missa så många matcher. Vissa har svårt att relatera till det men när man ser så många matcher på plats per säsong så får man liksom "ångest" av att missa en.

Nu har jag missat typ tio matcher i rad och klarar mig inte utan hockey längre. Jag är dock tvungen att sitta i morgon. I normala fall tycker jag att det är skönt att sitta men nu saknar jag verkligen ståplats. Det lär nog tyvärr dröja ett tag till innan jag kan sätta min fot där.

På tal om ingenting så har HV plockat hem Mattias Tedenby från Oskarshamn. Det är verkligen på tiden tycker jag. Jag hoppas att HV använder Tedenby på det sätt han ska användas och att de ger honom den speltid han behöver. Det är faktiskt HV:s "fel" att Tedenby inte blommat ut i Elitserien ännu, då de inte använt honom på rätt sätt.

Skadehelvetet, del 524

HV har under hela den här säsongen haft mycket skador på spelare i laget, och när tränarna säger att "det börjar ljusna på skadefronten" när det fortfarande är fem-sex spelare på skadelistan så förstår ni kanske läget. Här om dagen stod det i Expressen att varken Hrdina, Staal eller Halvardsson kommer spela hockey det här året och att både Melin och Liv är borta veckan ut. Men som vanligt står det ingenting på HV:s hemsida om detta.

När Liv skadades för två veckor sedan så sades det att han kanske kunde spela redan nästa match. Nu har det som sagt gått två veckor och han kan inte ens stå i båset ännu. Jag tycker att Andersson har skött sig exemplariskt i Livs frånvaro och jag har fullt förtroende för honom. Men för helvete, vi vill ju ändå veta hur det står till! Att ha Liv skadad en längre tid kan få konsekvenser.

En skaderapport vore på sin plats. Jag är trött på att få veta saker via kvällstidningarna.

Scenariot upprepar sig...

HV fortsätter att spela oavgjorda matcher i och med gårdagens 1-1 mot Luleå. Vissa tycker att en oavgjord match på bortaplan är skitbra, men jag är en av dem som anser att oavgjort är två förlorade poäng och inte en vunnen. Särskilt när man ligger i den undre halvan av tabellen. Och särskilt när laget man möter, Luleå, är precis lika gråa som HV just nu. Åtminstone så var det så i går. Matchen var en av de tråkigaste jag sett den här säsongen.

Johan Davidsson tycker att HV var bra i den första halvan av matchen och att det sedan var Luleå som tog över. Ingen annan förutom Davidsson kan väl tycka det? Jag tycker att det var precis tvärtom. När Luleå gjort 1-0 och HV låg under, som så många gånger förr, bestämde de sig för att börja spela och satsa allt på att vinna. I förlängningen sköt Luleå knappt ett skott, bortsett från friläget som Bartecko hade i slutsekunderna (där jag för övrigt trodde att jag skulle få en hjärtinfarkt). Men allt fortsätter att gå emot HV och de lyckades inte göra fler mål.

I det stora hela var det ändå en jämn och dålig match. Det är förstås bättre att HV tar en poäng än att de förlorar, men börjar de inte plocka regelbundna trepoängare så kommer de att stå och stampa på åttonde- och niondeplatsen resten av säsongen. En poäng klättrar man inte i tabellen av.

Jävla hockey

Jag hatar hockey. HV hade ledningen med både 2-0 och 3-1, men ändå lyckades Skellefteå vända och vinna i sudden. Vilken besvikelse. HV har nu spelat tre sudden-matcher i rad. De har tagit poäng i de sex senaste matcherna, vilket är bra, men av dessa fem matcher så är dessvärre bara två av dem trepoängare. HV kommer aldrig lyckas klättra i tabellen om de inte börjar vinna snart.

Nu är det Linköping - Timrå på Canal+. Den första människan jag såg när jag slog över till den matchen var Jämtin och kommentatorerna har nämnt honom minst tio gånger den senaste minuten. Som sagt, jag hatar hockey just nu.

Mobilblogg: Lance

MMS

Mobilblogg: Lance är som vanligt uppmärksam när det är hockey på TV...


Mathias Månsson

En spelare jag verkligen ogillar är Mathias Månsson i Skellefteå. Jag hade inte något emot honom tidigare förrän jag fick höra vilka divafasoner han håller på med, något som sagts från både Brynäs- och Skellefteåhåll. Det sägs att det var på grund av divigheten som Brynäs inte ville ha kvar honom i laget. Bilden av honom förstärktes dessutom i dag genom intervjun han gav i Canal+ efter den första perioden. Han såg grymt nonchalant och ointresserad ut och gjorde inget annat än att klaga på hur "griniga" och "omanliga" HV var.

På tal om intervjuer så intervjuades även min favorit David Petrasek (1-0-målskytten) efter första perioden. Han är alltid lika underhållande att lyssna på och jag gillar hans inställning. Medans andra säger "vi ska göra vårt bästa för att vinna" och annat försynt trams, så säger Petrasek i stället "vi SKA vinna i dag". Det är så mycket roligare att höra.

3-1 i Kinnarps Arena

HV leder med 3-1 inför den tredje perioden. Det tredje målet gjordes med endast en minut kvar av andra. Väldigt skönt, nu slipper man förhoppningsvis sitta med hjärtat i halsgropen och vara nära en hjärtinfarkt så fort Skellefteå kommer in i anfallszon. Jag tycker att HV har spelat bra. De har visat en fin inställning och spelar med mycket hjärta. Med tanke på läget i tabellen är det precis det som HV bör göra - kriga för varje möjlig poäng.

Jonas Johansson har varit riktigt bra än så länge och har gjort sitt första mål för säsongen. Det märks att hans självförtroende stärkts enormt i och med att han får mer speltid. Tänk att så lite krävs för att en hockeyspelare ska lyfta sig och prestera.

Publiken i Kinnarps har för övrigt fått mycket beröm från kommentatorerna på PPV. Jag blir stolt över att höra det, trots att jag inte är på plats i dag heller.

Vem fan är Tomas Larsson?

Torsdag: HV tog två välförtjänta poäng i Södertälje efter en rätt bra insats, speciellt defensivt. David Fredriksson och Jonas Johansson var bäst på plan. Kul att se Johansson uppflyttad till andrakedjan. Det förtjänar han efter allt slit i tredje- och fjärdeformationen.

I dag: HV spelar hemmamatch mot Skellefteå och första perioden är precis slut. HV började riktigt bra och hade första halvan av perioden, men sen kom Skellefteå in i matchen mer och mer. Andreas Andersson, som är HV:s målvakt för dagen, fick göra ett par svettiga räddningar på slutet. Det har varit en väldigt underhållande period med mycket känslor. David Fredriksson och Tomas Larsson (vem fan är Tomas Larsson?) har redan hunnit få matchstraff efter att ha kastat handskarna. Även Björn Melin och Mathias Månsson har gjort upp. Senast när lagen möttes slutade det med tre matchstraff för HV, så jag antar att det finns en del känslor kvar lagen emellan...

Heja Bern!

Just nu pågår en livsviktig match i Finland. Espoo möter nämligen Bern, och Bern måste vinna för att HV ska ha en chans att gå vidare till semifinal i Champions League. Det började bra och Bern tog ledningen men nu leder Espoo med 2-1. Tidigare kändes chansen för att HV skulle gå vidare minimal, vilket var lite väl pessimistisk. Matchen i dag är trots allt jämn och eftersom Bern slog HV bör de ha möjlighet att slå Espoo också. Heja Bern!
***
HV spelade oavgjort mot Luleå i går men som ni förmodligen räknat ut kunde jag inte se matchen, varken på plats eller på TV. Jag kommer befinna mig i Norrland från och med i morgon och det betyder att jag åtminstone kommer kunna se de resterande matcherna den här veckan på Canal+.

Roligare än så blir det inte just nu.

Jämtin vs. LHC

Man mår som en påse nötter när man tänker på att Jämtin ska representera detta lag från och med den här veckan. Jag kan ta en förlust eller två, men det finns inget som får mig att må så illa som när profiler likt Jämtin "sviker" och drar på sig en annan tröja.Det finns tolv lag i elitserien. VARFÖR var han tvungen att välja värsta tänkbara?

Jag är stolt!

Åh, vad skönt! Efter lite dramatik på slutet så gick äntligen slutsignalen och HV fick tre poäng. Jag tycker att HV gjorde en bra match och förtjänade helt klart vinsten. Men 41 skott och bara två mål är alldeles för lite. Hade detta varit förra säsongens HV hade de gjort minst fem mål.

Några som förtjänar beröm, förutom hela laget förstås, är mina fina vänner som rest till Ängelholm i dag. Ni hördes nästan oavbrutet på TV:n. Jag är stolt över er och HV i dag och önskar att jag också hade varit där. Jag saknar läktaren.

Nu ligger HV åtta i tabellen. Jag trodde faktiskt inte att man kunde vara så glad över en åttondeplats men den här galna säsongen av elitserien har förändrat mig.

Nu jävlar!

2-1 till HV med tre minuter kvar och HV fick precis en utvisning. Så här spännande har det nog inte varit på hela säsongen. Jag dör. Jag kastar ut TV:n om Rögle gör mål.

2-1 efter andra

Voutilainen gjorde 2-1 för HV i numerärt underläge. I torsdags mot Bern var det tvärtom. Då släppte nämligen HV in fyra mål i numerärt överläge. FYRA MÅL!

För att återgå till dagens match så var andra perioden så där. HV drog på sig mycket utvisningar men efter de omständigheterna var de okej. Rögle sitter på sina höga hästar och tror att de är bäst i världen för att de ligger tvåa i tabellen, men att döma av matchen i dag så syns det inte ett dugg på isen. Jag hoppas att HV tar ner dem på jorden i tredje perioden.

Mobilblogg: Vad är Ängelholm?

MMS

Mobilblogg: Vad är Ängelholm jämfört med att sitta hemma och titta på TV med Lance?


Rapport efter första

Första perioden i Ängelholm är över och det verkar vara så högljutt i hallen att spelarna inte ens hörde när ljudsignalen för periodvila löd. Bland annat så är tre bussar från Jönköping där. Jag skulle som sagt ha varit en av dem men fick avanmäla mig då jag fortfarande inte kan gå. Allt tack vare resan till Finland som slutade väldigt illa. Bittert.

Det står 1-1 i matchen och HV har stundtals sett slöa ut. De började perioden bra men det slutade som så många gånger förut den här säsongen - ett mål bakåt i stället. Sen gick liksom luften ur. I 20 (!) matcher den här säsongen har motståndarna tagit ledningen.

Davidssons kvitteringsmål var i alla fall snyggt.

Tuffa tider

Det är inte lätt att vara HV-supporter just nu. HV ligger tia i tabellen, Jämtin valde att skriva på för största konkurrenten LHC och jag fick i dag ställa in ytterligare en resa. Förlorar HV i dag ligger de dessutom farligt nära kvalstrecket.

Jag har inte sett HV på två veckor, men den här matchen visas åtminstone på Canal+. Med tanke på den oerhört dåliga insatsen i torsdags, som vissa beskrivit som "det sämsta jag sett", så bör HV varit rejält revanschsugna. Och trots att Rögle ligger på den övre halvan i tabellen så är jag fortfarande inte övertygad om att de är så bra som alla säger. Rögle har överpresterat och det kommer att gå utför för dem inom en snar framtid.

Dags för nedsläpp. Nu är det fan dags att visa hjärta!

Chocktillstånd

Jag är väldigt förvånad för tillfället. Andreas Jämtin är klar för Linköping. Och jag är jävligt nyfiken på varför. Antingen var HV71 inte tillräckligt intresserade och tog för givet att Jämtin skulle välja HV framför LHC, eller så är det något annat. Jag kände mig säker på att om HV ville så skulle de få tillbaka Jämtin. Bland annat så finns ju Yared Hagos, en av Jämtins bästa vänner, i laget och de har alltid tjatat om att de vill spela tillsammans.

Nu blev det inte så och jag mår ärligt talat illa. Jävla Linköping!

CHL-äventyret är snart över...

Just nu borde jag befinna mig i Genéve i Schweiz. Det gör jag dock inte och jag tycker extremt synd om mig själv för att jag missade detta äventyr (som jag till och med redan betalat för) och framför allt dagens match i Bern förstås. Jag kan dessvärre konstatera att matchen inte var någon höjdare, efter några mycket upprörda rapporter från vänner som såg den. HV spelade uselt och förlorade med 7-5. Ett resultat jag faktiskt är en aning förvånad över. Jag var ganska säker på en seger med tanke på intrycket jag fick av Bern sist. I Kinnarps Arena så spelade HV ut dem totalt.

Dagens förlust innebär att HV inte har en chans att gå vidare till semifinal i Champions League. Jag tycker att det känns väldigt tråkigt, då CHL är något jag funnit roligt och spännande. Det har varit kul med lite omväxling. Framför allt att ha möjlighet att åka på bortamatcher runt om i Europa, även om det för min del "bara" blev en resa till Finland.

Jag trodde verkligen att HV hade en stor chans att gå vidare till semi. De fick en relativt "lätt" grupp och det började bra med en utklassning av Bern. I Finland gjorde HV en hyfsad match där de borde ha fått minst en poäng. Matchen i dag kan jag inte säga mycket om eftersom jag inte såg den, men hade HV fått ut det bästa av laget hade de vunnit i dag. Bern är ett lag HV ska slå.

Men för att se det positivt - HV har i alla fall hittills vunnit en match i CHL till skillnad från laget från silverstaden Linköping. Det känns som en seger i sig.

En ursäkt till MODO

Djurgården vann med 7-0. Jag trodde faktiskt att MODO skulle vinna, så det är förmodligen mitt fel att de blev utklassade. Att tippa är som ni vet knappast min starka sida. Jag ber därför om ursäkt till MODO-lägret och tar på mig denna förlust. Jag hade för övrigt hoppats på ett oavgjort resultat.

Det var mycket enklare att bestämma vilket lag man skulle hålla på förra året då HV hade alla lag under sig. Då höll man så klart på det laget som låg längst ner i tabellen. Nu när HV ligger någonstans i mitten så får jag en väldig beslutsångest. Ska man hoppas att lagen under HV förlorar så att de inte kommer ikapp? Eller ska man hoppas på förlust för topplagen så att de inte drar ifrån där i toppen? Ett mycket svårt och tufft beslut.

Oftast slutar det med att jag, trots att första prio bör vara att undvika strecken där nere, kollar uppåt i tabellen och hoppas på att de fyra första lagen inte drar iväg för mycket. I det fallet är jag alltså optimistisk. Jag siktar på förstaplatsen!

Lugna vs. galna tränare

Jag kollar på Djurgården - MODO på Canal+ och i pausen pratades det om olika tränartyper. Jag föredrar de lugna, mer tillbakadragna tränarna och tycker att det är bra att HV kört på den stilen de senaste åren. Om jag själv vore spelare är jag säker på att jag skulle ha mer respekt för en lugn och behaglig typ än en gaphals som skriker.

Exempel på tränare som jag alltid ogillat är Niklas Wikegård, Leif Boork, Pär Bäckman, Leif Strömberg med flera. Jag är övertygad om att de är bra på sitt sätt, men det är inte några personer jag sympatiserar med eller skulle vilja se i min klubb. Jag gillar tränare som Harri Rindell, Hans Särkijärvi, Perra Johnsson och självklart Pär Mårts och Kenta Johansson.

Jag har varit väldigt nöjd med HV:s tränare de senaste åren. Mårts var en stor idol hos mig och jag tyckte att han hade många vettiga åsikter och bra resonemang. Jag glömmer aldrig för några år sedan när HV gjort en riktigt usel period och Mårts fick frågan om han skulle skälla på laget när han kom in i omklädningsrummet. Mårts svarade bestämt "jag ska inte gå in i omklädningsrummet över huvud taget". Det var hans sätt att visa missnöje.

Kenta är som sagt också en person jag gillar starkt. Han är en skön och cool typ som är väldigt sympatisk. Däremot har jag ibland blivit irriterad över hans coaching den här säsongen. Han sliter mycket på "sjärnorna" i laget och ger dem överdrivet mycket istid - oavsett hur bra/dåliga de är. Men det var i och för sig något som var typiskt för Mårts också.

Om ett dygn är det nedsläpp i Bern...

...men jag kommer inte att vara där. Flygbiljett + hotell har varit bokat i flera veckor och vi har planerat denna resa länge. På grund av det som hände i Finland, som har visat sig vara "allvarligare" än jag trodde, så måste jag dock ställa in min resa. Jag missar alltså det som antagligen blir det roligaste på hela säsongen.

Ett 20-tal supportrar åkte med buss mot Schweiz vid 13-tiden i dag. Jag skulle ha flygit ner kl. 8.30 i morgon bitti. Det känns väldigt tråkigt och jag är både arg och ledsen, och det borde ni läsare också vara eftersom ni hade fått uppdatering direkt från Schweiz.

Men för att se det positivt - jag fick i alla fall åka till Finland. Det blev en kostsam resa och jag är tveksam till om det var värt det, men sånt är livet. Jag hoppas att alla som ska till Bern får en rolig upplevelse (även fast jag är väldigt avundsjuk och bitter för tillfället) och att HV klarar sig utan mig på plats, något de blivit bortskämda med de senaste säsongerna.

HEJA HV!


Ännu mer landslagssnack

Martin Thörnberg gjorde mål när Tre Kronor mötte Tjeckien i förmiddags. Han spelade tydligen i samma kedja som Hannula och det var Hannula som assisterade till målet. Jag glömde totalt bort matchen och såg inte en minut av den. Var Thörnberg bra bortsett från målet?

Bengt-Åke måste vara väldigt nöjd över att han efter många om och men fick med Thörnberg till Ryssland. Thörnberg är för övrigt en av få som förtjänar att bära Tre Kronor-tröjan. Numera har ju halva elitserien spelat i landslaget och det tycker jag är tråkigt. Lyckan jag kände tidigare när HV-spelare blev uttagna har förstörts totalt på grund av att vem som helst blir uttagen. Tidigare var landslaget något speciellt men det är det inte längre. Tråkigt men sant.

Blivande lagkamrater?

Det ryktades här om veckan att Lance Ward var på väg till Timrå. Nu verkar det dock (tack och lov!) som att det inte blir något av det. Jag antar att Oscar Sundh pustar ut:Detta inträffade säsongen 06/07 och jag var på plats i Timrå den här matchen. Jag har sällan hört en publik vara så förbannade som de i E.ON Arena var på Ward just då.

När man talar om trollen

I går skrev jag ett inlägg om Andreas Jämtin. I dag meddelar Aftonbladet att Jämtin inte blir kvar i Rangers organisation, och ingen annan NHL-klubb har heller hört av sig angående honom. Jämtin planerar därför att åka hem till Sverige så fort som möjligt.

Stillman säger i artikeln att han ska "se över möjligheterna" att plocka in Jämtin i HV igen. För min del så är det inte mycket att se över. Jämtin är en spelare som hittills saknats i HV den här säsongen. Han skulle som vanligt tillföra stor nytta till laget och jag skulle knappast vilja ge ett annat elitserielag äran att ha honom som spelare.

Jag är därför den förste som välkomnar Jämtin med öppna armar när han kommer "hem".


Två återseenden

Tittar med ett halvt öga på Karjala Cup. Johan Åkerman, som gjorde det avgörande målet mot Timrå och tog HV till final i våras, är med. Kul att se honom igen. Senast jag såg honom var i Rådhusparken den 20 april bland 40 000 andra glada människor.

Även Mika Hannula finns med i Tre Kronor. Jag är en av få i Jönköping som fortfarande gillar honom. Jag vågar knappt erkänna det med tanke på hur hatad han är. Men jag tycker att han är en bra hockeyspelare och det ändras inte på grund av hans klantiga förteelser utanför hockeyn.

Alla i min soffa är dock inte lika uppspelta över deras medverkan.

Jag utbrister entusiastiskt:
- Åh, Åkerman och Hannula är med!
Det oerhört spännande svaret jag fick:
- Jaha.

Jämtin och drömmar

Här om natten drömde jag om Andreas Jämtin. Jag ska inte återberätta drömmen i detalj, men däremot fick detta mig att fundera lite över denna före detta HV-spelare. Som ni säkert alla vet (och antagligen känner en enorm skadeglädje över om ni inte är HV-supporter) så går det inte så bra för honom i USA, för att uttrycka det milt.

Sist jag hörde något om Jämtin var när han skickades ner till farmarlagets farmarlag, i den mindre smickrande ligan ECHL. Eftersom jag inte hört något sen dess så innebär det förmodligen att han fortfarande är kvar där. Efter en snabb titt på Eliteprospects.com så ser jag att han spelat fem matcher, gjort tre mål och två assist. Han har dessutom varit utvisad i 17 minuter, vilket är typ 3 minuter/match. Helt okej, men NHL-drömmen verkar vara så långt borta som möjligt just nu.

På tal om drömmar så drömmer jag ofta om HV. Det är dock inte alltid positiva drömmar. För några år sedan drömde jag att Jan Hrdina dog. Jag drömde det inte bara en och två gånger, utan detta var en vanlig dröm hela den säsongen. Det måste vara en undermedveten oro som spökade, typ att jag var rädd för att han skulle bli skadad eller något liknande. Herregud.


Mobilblogg: Biljetten jag gav bort

MMS

Mobilblogg: Biljetten jag gav bort i lördags. Jag har ångest fortfarande, trots att jag var tvungen.


Mycket viktig information

* Veli-Pekka Laitinen lämnade HV i dag eftersom han inte får sitt korttidskontrakt förlängt. Det var antagligen ingen som blev förvånad över detta. Laitinen har kallats för en av HV:s sämsta värvningar någonsin, vilket i och för sig är en grov överdrift, och har inte gjort någon nytta alls. Han har visserligen varit okej i de senaste matcherna men allt som allt var han en dålig lösning.

* Jag berömde Nicholas Angell efter resan till Finland och jag måste berömma honom ännu en gång. I Gävle i måndags blev Angell så stolt och glad över att min vän Peter fixat Angells namn på sin matchtröja, att Angell gav bort sin mössa (!) som present. Underbar gest!

* HV uppmärksammade något oerhört viktigt i dag. Under oktober månad startades nämligen 89 344 klipp i HVTV, vilket är flest bland elitserieklubbarna. Roligt att vara bäst på något liksom. Jag har dock inte hjälpt till i den statistiken, då jag inte kunnat titta på HVTV en enda gång den här säsongen. Jag har tidigare gjort otaliga försök men eftersom jag bara blir på dåligt humör när det inte fungerar så har jag nu gett upp hoppet och försöker inte ens.

HVTV var tidigare dagens höjdpunkt för min del och jag tittade på varenda klipp minst tre gånger. Jag länkade till och med VARENDA klipp i den här bloggen. Nu kan alltså HVTV:s mest trogna tittare inte titta på det längre. Sorgligt men sant.

Landslagsuppehåll

Nu väntar ett långt och tråkigt landslagsuppehåll på grund av Karjala Cup. HV spelar inte match förrän mot Bern nästa vecka. Även om uppehållet som sagt känns en aning tråkigt så kommer det minst sagt lägligt, både för mig och HV. Nu hinner de skadade och sjuka spelarna i HV bli friska och min skada hinner förhoppningsvis läka innan vi flyger till Bern.

Som ni vet har det tjafsats en hel del om vilka spelare från HV som ska och inte ska delta i Karjala Cup. Efter många om och men och diverse omogna utspel av förbundskaptenen och mannen med det lilagula hjärtat, Bengt-Åke Gustafsson, så har ett beslut tagits. Om jag fattat rätt så måste HV släppa iväg sina spelare till landslaget.

HV känns trots allt som en vinnare, eftersom Davidsson ändå tackat nej till deltagande på grund av skada (vilken skada?) och Thörnberg är avstängd från spel i och med knätacklingen av Dimitriakos, eller vad han nu heter. Men själva beslutet är fortfarande luddigt. Jag menar, vem avgör hur allvarlig Davidssons skada är för att han ska slippa delta i Karjala Cup? Han var ju uppenbarligen inte skadad i går när HV mötte Brynäs.

Hur som helst, HV vinner på detta. Davidsson kommer inte att delta och Thörnberg spelar väl bara en match. Jag misstänker dock starkt att Bengt-Åke kommer "hämnas" och plocka ut dem, och säkert ännu fler HV-spelare, till nästa pajasturnering i stället.

Adjö, Wernblom

Magnus Wernblom lägger av med ishockeyn. Jag kommer inte att sakna honom. Minns ni det här psykutbrottet han fick på Jämtin i en av kvartsfinalerna 2004?Kvartsfinalerna det året var något alldeles extra tack vare Jämtin och Wernblom.

Lordi och HV

När vi anlände till LänsiAuto Areena i Espoo inför matchen förra veckan så ringlade det en lång kö inne i arenan. Det visade sig att det var Lordi som var där och signerade skivor.

Lordi i LänsiAuto Areena i Espoo.
Jag som inte har något tålamod orkade inte stå i kö för att få ett bildbevis. Däremot gjorde Tina och Malin det, och som tur är fick jag låna dessa bilder av Tina för att visa upp i bloggen.

Lordi i LänsiAuto Areena i Espoo.
Det ena monstret verkade inte allt för glad över HV-halsduken och fällde kommentaren "Sverige har snyggast tjejer men Finland har bäst hockeyspelare."

Jan Hrdinas hemliga skada

I går hade jag ett samtal om Jan Hrdina. Jag tycker att det är fruktansvärt dåligt att HV inte ger oss supportrar någon information om honom över huvud taget. När han först blev skadad fick vi svaret att det var "dag för dag" som gällde för honom. Därefter ändrades informationen till "vecka för vecka". Sen dess har inte vi fått höra ett skit.

Nu har det gått minst en månad och Hrdina är fortfarande inte tillbaka. HV har värvat Beech som är en bra ersättare, men trots det vill jag förstås ha tillbaka Hrdina. Han är en av mina favoritspelare (som jag i och för sig säger om halva laget men ändå) och betyder mycket för laget. Jag vill åtminstone veta vad som händer och inte bara höra på en massa spekulationer om att han kanske inte kommer återvända över huvud taget.

Expressen skrev en artikel här om dagen som avslöjade att Hrdina skulle till Danmark för att kolla upp sin mystiska skada. Det är tråkigt att vi enbart får höra saker via kvällstidningarna. Varför kan inte HV bara uppdatera om läget?

Jag misstänker för övrigt att det är mitt fel att Hrdina är skadad. Innan säsongen började funderade jag nämligen på att köpa en T-shirt och trycka hans namn på. Det är dömt att misslyckas. När jag beställde en tröja med Mika Hannulas namn på för något år sedan så hann den inte ens komma fram innan Hannula gjort sitt i HV. Ser ni sambandet?

Ett försvarstal till Mikko Luoma

Jag har sedan matchen slutade spenderat min tid med att försvara Mikko Luoma. Efter matchen fick jag omedelbart tre sms från tre olika personer som anklagade Luoma för både det ena och det andra - precis som vanligt. Luoma har blivit en syndabock utan dess like, ungefär som Petrasek också är, och allt han gör är numera dömt att misslyckas. Att jag är ensam om att alltid försvara Petrasek har jag blivit van vid. Däremot undrar jag om jag även är den enda människan på denna jord som inte gått med i klubben vi-hatar-Luoma?

Jag kan hålla med om att Luoma gjort en svag inledning av säsongen och han har gjort flertalet misstag som resulterat i mål av motståndarna. Jag förstår att folk blir irriterade när han gång på gång assisterar till motståndarna i egen zon. Men problemet är att oavsett vad han gör så får han skit, även de gånger han inte förtjänar det. När Davidsson och Falk gör ett misstag kan det tydligen passera utan ramaskri, men när Luoma klantar sig så blir det krig utan gränser.

Jag tycker att vi alla från och med nu skiter i vem som gör misstag när HV förlorar. Man vinner trots allt som ett lag och man förlorar som ett lag. Om det sedan är Luoma eller Davidsson som gör ett misstag, vad spelar det för roll?

.......

HELVETE! Brynäs vann i förlängning. För första gången den här säsongen förlorade HV i sudden, och ironiskt nog mot Brynäs som förlorat sex raka matcher innan kvällens match. Typiskt.

HV gjorde trots allt en bra match enligt kommentatorerna. De senaste matcherna har de verkligen fått kämpa med så många spelare borta. Hela nio stycken saknades i dag.

Undrar förresten vad som hände precis innan Brynäs segermål? Laine verkade vara väldigt upprörd och tackade varken motståndare eller domare. Liv slog dessutom sönder klubban. Oavsett vad så är det bra att de protesterar. Tycker man något är fel ska man visa det.

Kämpa HV!

Nu är den andra perioden slut och HV leder med 3-2. Nick Angell gjorde HV:s mål på sina gamla lagkompisar. Angell har, liksom Beech (som förresten assisterade till 1-0-målet), gjort succé i HV så här långt. Det trodde jag verkligen inte när HV värvade honom i våras.

Jag är vid det här laget ännu mer ovän med kommentatorerna på webbradion efter att de kritiserat Stefan Livs säsongsinledning. Det är samma visa varenda år. Folk tittar uppenbarligen enbart på statistiken och har inte en aning om vad som gömmer sig där bakom. Jag skulle inte byta Liv mot någon annan målvakt i Sverige. Ingenting stör mig för övrigt mer än när folk påstår att Andreas Andersson är en bättre målvakt. Jag gillar verkligen Andersson - han är en bra och ödmjuk kille. Men han har aldrig varit och kommer aldrig att bli bättre än Stefan Liv.

Nu börjar tredje perioden. Kämpa HV!

Vändningen

Glöm det jag sa innan. Vilken underbar dag! HV har vänt matchen till 2-1 och verkar vara på gång. Jag missade totalt att HV gjort 1-1 på grund av de inkompetenta kommentatorerna, så när de gjorde det andra målet trodde jag att de "endast" kvitterade. Nu blev det dubbel lycka då det alltså visade sig att de gjort två mål på en halv minut.

Det första målet gjorde Teemu Laine och det andra gjorde Simon Önerud. Önerud är fantastisk och det är så roligt att han tar för sig när han får chansen. Alla trodde väl att Mattias Tedenby skulle bli den junioren som skulle göra succé, men Önerud har dykt upp från ingenstans och visat att han till och med är en man för HV:s förstakedja.

Ett mycket bittert inlägg

Det här kommer snart förvandlats till en mycket bitter blogg men det känns verkligen som att det mesta går emot mig just nu. Jag hade sett fram emot att se Brynäs - HV på Canal+. Med fem minuter till matchstart upptäckte jag dock att jag inte har Canal Plus Sport2 som matchen visas på, utan endast Sport1. Det blir alltså ytterligare en kväll med webbradion. Kommentatorerna i Gävle är hittills värdelösa och förmedlar ingen känsla alls. De låter som om de referar en begravning i stället för en hockeymatch. Brynäs leder dessutom med 1-0. Det kan knappast bli sämre.

Martin Thörnberg är inte med i kväll då han blev avstängd i tre matcher efter att ha delat ut en knätackling i lördags mot Skellefteå. Jag såg precis tacklingen och den är inte snygg. Det är helt rätt att han blir avstängd. Däremot är jag övertygad om att han inte var ute efter att skada någon. Åtminstone inte allvarligt. Det kan jag garantera att ingen hockeyspelare är.

Brynäs - HV71

Egentligen skulle jag ha varit på väg till Gävle nu, där HV spelar match mot Brynäs i kväll. Men det är jag icke. Jag tycker att det är mest synd om mig i hela världen som missar två matcher i rad. Det minns jag faktiskt inte ens senast det hände.

I den senaste matchen var halva laget sjuka och skadade. De flesta var däckade i feber och verkar fortfarande vara det. Jukka Voutilainen såg dödsjuk ut i Finland men spelade i lördags. Nu har han dock blivit sjuk igen och ligger enligt rapport däckad på hotellrummet i Gävle.

Motståndarna, Brynäs, började säsongen hur bra som helst. Jag visste hela tiden att det bara var en tidsfråga innan det skulle bli fritt fall för dem, och nu kan man minst sagt säga att det är här. Brynäs har förlorat sex matcher i rad och ligger nu bara en poäng före HV. Jag är dock en aning oroad över detta då motståndarna har en tendens att bryta sina förlustsviter mot just HV. Men samtidigt så brukar HV spela bra i Läkerol Arena och har vunnit de senaste matcherna där.

I kväll ska vi klättra i tabellen!

Tre härliga poäng

Matchen är slut och HV vann med 4-3. Kommentatorerna på webbradion sa att detta var en av de mest underhållande matcherna i Kinnarps Arena hittills den här säsongen - och den missade jag. Det känns aningen bittert, men huvudsaken är att HV vann. Tre poäng kändes som ett måste i dag.

Beech gjorde ytterligare ett mål och även Melin gjorde ett. HV har verkligen hittat en andrakedja som fungerar. I övrigt vet jag dock ingenting om matchen eftersom jag som sagt inte såg den. Matchrapport önskas!

Jag älskar Beech

Jag älskar Kris Beech! Han gjorde just 2-1 till HV och utan att se matchen kan jag konstatera att han bara imponerar mer och mer. Han levererar i match efter match.

Nu kvitterade precis Färjestad åter igen. Ska man lita på webbradion så har de tyvärr varit det bättre laget i den andra perioden.

1-0 efter 4:49

Jag är inte i Kinnarps Arena just nu. Jag är frustrerad, arg och ledsen.

HV leder åtminstone med 1-0 och det står 8-0 i skott.

Det gör mig en aning glad mitt i all besvikelse.

Utklassningen av Skellefteå

Som ni vet lyssnade vi på radion när HV förlorade mot Skellefteå med 5-1 i torsdags. Enligt kommentatorerna så verkade det som att HV gjorde en bra första halva av matchen, men sedan måste något ha gått jävligt snett med tanke på att Skellefteå gjorde tre raka mål i den andra perioden. Jag somnade när det stod 3-1 och vaknade upp när matchen var slut.

HV fick sammanlagt tre matchstraff och det var inte det enda de råkade ut för. Till och med Mikael Renberg, tidigare Skellefteå-spelare, sa att domaren dömde till Skellefteås fördel. För övrigt måste jag berömma Renberg och säga att han var riktigt duktig på att kommentera. Han var objektiv, saklig och seriös, till skillnad från många andra.

I normala fall tycker jag inte att en 5-1-förlust är okej men med tanke på förutsättningarna - att HV spelat match dagen innan plus spenderat natten på ett flygplan, samt att vissa av spelarna var helt däckade i feber (vilket vi som var i Finland kan intyga, då vissa av spelarna mådde jävligt kasst) - så kan jag förstå det och gå vidare utan mer eftertanke. I morgon är det en ny match som gäller och jag är säker på att HV kommer prestera bättre efter att ha vilat i dag.

Jag kommer förmodligen inte kunna gå på morgondagens match. Att stå en hel match är uteslutet och jag har ännu inte fått tag på en sittplatsbiljett. Är i och för sig osäker på om jag ens skulle klara av att ta mig till Kinnarps över huvud taget. Jag kan nämligen inte gå.

RSS 2.0