VÄLKOMMEN HEM!

Jag har de senaste två veckorna väntat spänt och otåligt på ett besked av Per Ledin. Hans val av klubb nästa säsong stod mellan HV och Luleå. Pessimistisk som jag är trodde jag att han skulle välja Luleå, eftersom de verkade så jävla desperata över att få tillbaka honom att de förmodligen skulle kunnat sälja alla andra spelare bara de fick honom. Men jag hade tack och lov fel. Denna vackra vårdag är det nämligen officiellt att Ledin ska spela i HV de kommande sex säsongerna och att han därmed förmodligen avslutar sin karriär här i Jönköping.Vilken hjälte! VÄLKOMMEN HEM, PER LEDIN!


Oscar Sundh klar för HV

Det har hänt en hel del den senaste veckan. HV har bland annat förlängt med några av de spelare vars kontrakt gick ut efter säsongen, vilket känns skönt. Ska kommentera allt detta vid senare tillfälle, men jag kan inte hålla mig från att skriva ett par rader om värvningen av Oscar Sundh först. Den blev nämligen officiell i dag.

Oscar Sundh är en ung, svensk spelare med bra utvecklingsmöjligheter. Han har en spelstil som jag gillar och som passar in i HV71. Kort och gott en bra värvning. Men utan att överdriva kan jag säga att han har mycket att bevisa innan han kommer hyllas i den här bloggen.

För det första har jag inte glömt Sundhs gnäll när Ward knäckte näsbenet på honom för två år sedan. För det andra blir jag irriterad bara jag tänker på hans korkade uttalanden om HV i slutspelet för si så där en månad sedan. Bland annat att HV:s backar är/var (han kanske ändrat uppfattning nu?) överviktiga. Nu är de överviktiga backarna helt plötsligt Sundhs lagkamrater. Och Lance Ward också för den delen, som återvänder till HV i höst.

Hur som helst, välkommen Oscar Sundh. Hoppas att du lär dig hur man är ödmjuk under dina två år i världens finaste klubb.

TACK KENTA!

Jag tänkte bara meddela att jag lever. Jag gick i ide efter finalförlusten men är tillbaka nu även om det fortfarande känns tungt när jag tänker på det. Mer inlägg om den föregående säsongen kommer. Först måste jag dock uppmärksamma att om 20 minuter kommer HV att presentera de kommande tränarna på en presskonferens i Kinnarps Arena.

För två år sedan presenterades Kenta Johansson på samma sätt. Det känns som om det vore i går. Tiden har gått så otroligt snabbt och det har verkligen varit två fantastiska år. Jag vill tacka Kenta för allt och önska honom lycka till i framtiden. Han är värd all lycka.

Angående de nya tränarna så skulle jag sätta mina pengar på Janne Karlsson. Det har varit så mycket snack om det. Ingen rök utan eld.

Vi vann ett silver

För tillfället orkar jag inte skriva något vettigt om varken gårdagen, slutspelet eller säsongen i sin helhet, men det kommer. Jag vill i alla fall passa på att gratulera Färjestad till SM-guldet. De var tyvärr bättre än HV i finalen och är värdiga vinnare. De vann grundserien vilket tyder på att sett till hela säsongen har de varit det bästa laget. Jag tycker dock att 4-1 i finalserien är en aning missvisande. HV var värda åtminstone en till seger.

Jag är som jag skrev i natt otroligt stolt över HV. De krigade ända fram till slutsignalen och har så gjort hela slutspelet. Det här laget kommer alltid att bli ihågkommet med ett ord - hjärta. Det kan ingen ta ifrån dem. Det var inte många som trodde att HV skulle stå i final i höstas när de var nere och vände på kvalplatsen. Inte heller när de låg under i både kvarts- och semifinalen. De klarade inte av att vända en tredje gång, men de gjorde sitt bästa och det ska de ha all heder för.

HV föll med flaggan i topp. Vi är inga förlorare - vi vann ett silver!


SM-silver

Hemma från Karlstad med ett SM-silver. Svårt att beskriva i ord hur det känns att förlora en SM-final och bevittna ett fullsatt Löfbergs Lila Arena fira guldet. Jag är dock otroligt stolt över mitt HV. De kämpade in i det sista och gav aldrig upp. De är guld värda.

Mer kommer senare. Nu vill jag sova.


En för alla, alla för HV!

I kväll spelas SM-final 4 i Karlstad. HV ligger under med 2-1 i matcher och måste vinna minst två matcher i Löfbergs Lila Arena för att vinna SM-guld. För tredje gången är HV uträknade i detta slutspel, men som tidigare tror jag på att de kan vända detta. Vid vinst i kväll är allt helt plötsligt som det "ska" vara med 2-2 i matcher.

Jag tänker fan inte se Wallin och Jönsson lyfta bucklan i morgon. HV har aldrig förlorat en SM-final och ska inte göra det den här gången heller. Vi ska hjälpa HV till ytterligare en vändning. Jag hoppas därför att ALLA följer med både i dag och i morgon. Inga ursäkter är goda nog att missa en SM-final. Själv kommer jag att stanna i Karlstad över natten.

Vi ses i Jönköping på fredag! EN FÖR ALLA, ALLA FÖR HV!

Som sagt, vi ger aldrig upp!

Två matcher har hunnit spelas sedan jag skrev senast. Man kan ju tycka att i slutspelstider så bör man ha hur mycket som helst att skriva om, och det är i och för sig sant, men man har näst intill aldrig tid - och när man väl har tid, då passar man på att vila och orkar inte älta alla dessa matcher. Därav sporadiskt bloggande från min sida.
 
I fredags åkte jag som sagt till Karlstad och såg HV förlora med 4-1 efter två mål i öppen kasse. HV var så nära men ändå inte. Lördagen spenderade jag i Kinnarps Arena för att hjälpa den fantastiska tifogruppen att tillverka söndagens tifo. Det var det snyggaste tifot hittills, grymt lyckat.

I går var det match i Kinnarps Arena och Färjestad vann med 3-1. Också där gjordes ett mål i öppen kasse. Den här helgen har det alltså spelats två målmässigt jämna finaler, men Färjestad har gått segrande ur båda. Nu leder de med 2-1 i matcher och två dagar i Karlstad väntar.

Det känns extremt tungt just nu och livet kommer gå under om HV förlorar den här SM-finalen. Calle Johansson verkar dock tro på HV. I går när jag, hyfsat nedstämd, stod och plockade bort alla flaggor från sittplats efter matchen, försökte han muntra upp mig genom att skrika "vi ses på fredag!". Det gjorde mig faktiskt en aning mer hoppfull.


Som så många gånger tidigare detta slutspel får jag väl åter igen skriva vi ger aldrig upp.


Inför semifinal 2

Om en timme åker ca. 200 HV-supportrar mot Karlstad för att förhoppningsvis se HV ta ett steg närmare SM-guldet. Jag är som vanligt stressad i slutspelstider så jag hinner tyvärr inte skriva något vettigt. Det enda som gäller är vinst och jag förväntar mig att HV gör en minst lika bra match som senast. Kolla in Kanal5-bloggen där jag ska försöka mobilblogga under dagen och kvällen. Om jag kommer ihåg det vill säga.

EN FÖR ALLA, ALLA FÖR HV!

Tack Norrporten!


Foto: NBS Tifo


Resultatet av gårdagens tifo i Kinnarps Arena blev så här. Den här gången bildade sittplats "2009" med guldark, och ovanför det hängde en banderoll där det stod "Vi längtar efter ännu en guldfest". Det hela blev riktigt snyggt om ni frågar mig.
 

För övrigt så delade gårdagens matchsponsor Norrporten ut en check på 10.000 kronor till North Bank Supporters som tack för den här säsongen. Det är en present som vi borde vara väldigt stolta över. Sittplats visade även sin uppskattning genom att ge klacken en stående ovation under utdelningen. Stort!


Tre segrar kvar

Fan vad skönt! HV vann den första SM-finalen med 4-1. Ett något oväntat resultat. Visst trodde jag på en HV-seger, men en så klar seger hade jag inte räknat med. När Färjestad reducerade och det stod 2-1 var jag lite nervös, men annars tycker jag att HV hade matchen under kontroll bortsett från de allra första minuterna. Hela matchen var för övrigt mycket underhållande.

Det så kallade "Monstret" i Färjestads mål släppte in fyra mål. I stället var det Stefan Liv som var ett monster. Han har varit grym i det här slutspelet och som vanligt blir han bättre ju mer matcherna gäller. Han fick även väldigt bra hjälp av hela laget. HV spelade uppoffrande och stabilt, vilket de även gjorde de sista matcherna i semifinalserien. Det känns som att HV äntligen har hittat ett spel som fungerar. Matcherna framöver kommer dock bli svårare och svårare, så det enda som gäller är att bli bättre för varje match.

Det känns så jävla underbart att HV visade alla som tvivlat att de är något att räkna med i den här finalen. Nu när första vinsten är avklarad kan jag slappna av fram till i morgon då vi åker till Karlstad. Jag började längta redan när slutsignalen gick i går. Det kan väl inte finnas något bättre än det här?


Guldet ska stanna!

I kväll är det alltså dags! Jag var som sagt på plats i Kinnarps Arena redan kl. 9 i morse för att fixa med kvällens tifo. Det kommer bli en aning kaxigt men bra. Nervositeten har smygit sig på mer och mer och frågan är hur jag ska överleva fram till matchstart. Två långa timmar kvar.


Jag tror att det väntar riktigt underhållande matcher i finalserien. Det finns inget roligare lag att möta än just Färjestad, och ända sedan HV vann mot dem i finalen 2004 så har jag velat möta dem igen. Jag tror även att det inte kommer spela någon roll om man har hemma- eller bortaplan, och tidigare statistik kommer definitivt inte vara till någon nytta. Nu börjar båda lagen om på noll och det kommer bli en tuff kamp om bucklan. Jag tror att HV kommer försvara sitt guld.

NU KÖR VI! GULDET SKA STANNA!


Räkna inte ut HV

I kväll startar som sagt SM-finalen och vissa verkar tro att Färjestad har guldet hemma. Det är vågat att räkna ut HV redan innan det hela börjat. Ni alla här inne har mitt ord på att Färjestad INTE kommer vinna fyra raka matcher mot HV.
 

Jag är imponerad över Färjestads segersvit och deras enkla resa mot finalen. Det kan dock lätt glömmas bort vilket motstånd de har haft. All heder till Brynäs och Skellefteå, men innan säsongen började var detta två lag som var mer eller mindre kvalseriemässiga enligt vissa. Det var en bragd av Skellefteå att över huvud taget ta sig vidare till semifinal.


Visserligen så är jag en aning enögd, men jag anser att det är en viss skillnad på att möta HV. Dessutom ser jag det inte som en stor nackdel att HV har spelat fler matcher än Färjestad. Förra året var samma snack uppe när HV mötte Linköping. De sistnämnda hade utklassat allt motstånd till finalen och vilat en hel del, men när det väl gällde så spelade inte det någon roll.


Räkna inte ut HV!


God morgon!

God morgon från Kinnarps Arena! Har varit här i över en timme och fixat med tifot som vi ska ha i kväll när det är dags för SM-final 1. Jag är extremt trött, men det är lätt värt det. Sova kan man göra när säsongen är slut. Nu har jag tagit en välförtjänt bloggpaus och ska gå och handla i shopen.

En låt som spelas flitigt i dag är den här:


RSS 2.0