1-1 i Gävle

HV är i Gävle och spelar match mot Brynäs och det står 1-1 efter den första perioden. Mattias Tedenby, som gjorde HV:s mål, ser ut att vara på spelhumör. Kul att se. Efter 4-1-förlusten mot MODO i Kinnarps i tisdags så hoppas jag verkligen att HV bestämt sig för revansch. De har faktiskt inte förlorat två matcher i rad den här säsongen ännu. Så ska det förbli.

För övrigt verkar det vara lika dött som vanligt i Gävle, då man till och med hör spelarna prata med varandra på isen. Illa!

Seger mot Rögle

Det blev vinst med 4-2 nere i Ängelholm. HV gjorde en bra match och jag är stolt över sättet de vann på. Stefan Liv var säker i målet, boxplay var bra och de satte chanserna de fick. Sista minuterna blev jobbiga då det stod 3-2 till HV och Rögle jagade kvittering, men Lindström gjorde sitt tredje mål för kvällen i öppen kasse.

HV har vunnit sju av åtta möten mot Rögle på de två senaste säsongerna. Den enda förlusten var den omtalade matchen förra året då Rögle sparkade in kvitteringen med en minut kvar. Det är en väldigt fin statistik.

3-1 till HV

HV har verkligen ryckt upp sig och har gjort tre mål i den andra perioden. Lindström började med att göra ett sjukt fint mål och sen fortsatte det med ett mål av Falk och ytterligare ett av Lindström. Tedenby har gjort ett jättebra jobb vid två av målen. Jag har varit ganska kritisk till Tedenby den här säsongen eftersom jag tycker att han varit för ojämn, men på den senaste tiden har han kommit igång. Det behövs nu när många är skadade.

Lindström beskrev skillnaden mellan HV:s spel från första till andra perioden "som att vända på en pannkaka" och det har han helt rätt i. Jag hoppas att de fortsätter så, en trepoängare vore jäkligt skönt efter en del vinster i förlängning på den senaste tiden.

Janne Karlsson är inte nöjd

Janne Karlsson blev intervjuad inför den andra perioden och kommentatorn frågade vad han sagt till killarna i pausen. "Det ska jag nog inte säga i direktsändning, men jag var inte nöjd", sa Janne, som ändå såg rätt lugn ut. Hoppas att han sagt något som får dem att vakna till.
De har i alla fall börjat med några bra anfall i andra perioden.

Kom igen nu, HV!

Underläge i Ängelholm

Det blev "bara" två poäng för HV i den senaste hemmamatchen. HV ledde med 3-0 mot Södertälje efter den första perioden och då trodde jag att matchen var mer eller mindre avgjord, men efter en usel andra period av HV stod det plötsligt 3-3. Skönt att de lyckades vinna i förlängning till slut. Björn Melin, som avgjorde matchen, var matchens bästa spelare. Han har spelat riktigt bra i de senaste matcherna. Även Oscar Sundh blir bättre och bättre.
*****
Nu skulle jag egentligen ha varit i Ängelholm och sett matchen mot Rögle, men jag är sjuk och fick skippa resan. Ser matchen via Canal Plus Webb-TV istället. Kommentatorn är faktiskt riktigt bra, påläst och objektiv. Rögle leder dock med 1-0 efter den första perioden. Välförtjänt, måste jag säga. HV har bara skjutit fem skott och Rögle har stundtals haft bra tryck. Men det här ska nog gå vägen ändå.

Skellefteå och Linköping T&R

Det har inte blivit mycket bloggande den senaste veckan. Jag har hunnit med att åka till både Skellefteå och Linköping. Men först kan vi börja med matchen för en vecka sedan, mot Timrå hemma. Jag har aldrig varit med om något liknande. HV sköt 53 (!) skott, men blev, för första gången den här säsongen, nollade. Timrå vann med 2-0 efter att ha gjort 1-0 i powerplay med ett par minuter kvar och 2-0 i öppen kasse. De hade knappt ett anfall på hela matchen och de måste verkligen ha haft någon där uppe vid sin sida, för en bra dag hade HV gjort sex-sju mål. Efter att ha sett hur lama Timrå var i torsdags så förstår jag att de ligger sist.
*****
I fredags kväll satte jag och ett 50-tal andra HV-supportrar oss i bussen för att åka till Skellefteå. 15 timmar senare var vi framme. Som vanligt var det väldigt kallt, men jag gillar Skellefteå ändå. Matchen var dessutom spännande och rolig. HV sköt, till skillnad från matchen innan, inte speciellt många skott, men jag tycker ändå att de spelmässigt var med i matchen redan från start. De lyckades till slut vinna i förlängning. En enorm lättnad för oss, som hade mer än 100 mil hem.