Kommentarer om de nya tränarna

I dag är det den 15 maj, alltså över en månad sedan säsongen tog slut för HV. Mycket har hänt sedan dess. Först och främst så blev tränarna för kommande säsonger officiella. Precis som alla förutspådde blir det Janne Karlsson som tar över huvudansvaret efter Kenta. Sedan kommer Thomas Ljungbergh vara kvar som assisterande tränare, samt få sällskap av Fredrik Olausson. Ljungbergh kommer att inrikta sig på forwards och Olausson på backarna. Dessutom är Thomas Högberg, målvaktstränare, kvar.

Det känns roligt att HV väljer att satsa på en tränare för varje position. Dessutom känns det extra roligt att Olausson får förtroendet. Många har nämligen gått och väntat på det. Han var stor som spelare och har förhoppningsvis mycket att lära.

Jag var för en tid sedan tveksam till Janne Karlsson, främst för att jag tyckte det kändes ovant med tanken på honom i HV efter hans år i Frölunda och Linköping. Men man vänjer sig fort och nu känns det hela bättre. Jag tvivlar inte ett dugg på hans kapacitet och jag tror absolut att han är en tränare som passar HV. Det skadar ju inte att han i grund och botten är smålänning och var med när HV gick upp i Elitserien en gång i tiden. "HV71 har alltid funnits med i mitt hockeyhjärta", sa han till HV:s hemsida för ett par veckor sedan när allt var klart.

RSS 2.0