HV71 är tillbaka!

I dag är det nyårsafton. Lite senare ska jag försöka summera året, som har varit ett fantastiskt hockeyår för HV71. Jag tänker förstås främst på SM-guldet i våras som jag alltid kommer att minnas med glädje och stolthet. Men mer om det senare. I går spelade HV årets sista match mot MODO och HV vann då sin femte raka match.

Jag tycker att HV var bättre matchen igenom och borde ha gjort fler än tre mål. Men som vanligt körde MODO på sin effektiva bortahockey som de vunnit med så många gånger tidigare i Kinnarps, och då är det svårt att få hål på dem. I går skipades dock rättvisa när HV vann och hela laget var med och bidrog. Fjärdekedjan var riktigt bra. Kul att se dem ta för sig, speciellt Hagos eftersom det ryktats att han är på väg bort från HV.

HV avslutar året där de hör hemma, i toppen av tabellen bland de fyra bästa.

HV-bloggen utan koll...

Tack vare en kommentar av en av mina kära läsare så upptäckte jag att Sverige spelade ytterligare en match i JVM i dag, vilket jag totalt missat. I TV-tablån stod det "Sverige - Slovakien" kl. 20.30, och därför antog jag att det var en repris av nattens match. Fy fan vad illa. Tack vare detta missade jag Tedenby, Petersson och Ullströms mål. Petersson gjorde dessutom två assist.

Kul att Sverige vann med 10-1, men jävligt tråkigt att missa det.

Ännu mer JVM

Sverige har hittills vunnit båda matcherna i JVM med 3-1. HV har som sagt fyra spelare med och de har alla skött sig bra, framför allt Nichlas Torp som varit väldigt stabil. I natt bestod tredjekedjan enbart av HV-spelare vilket var roligt att se. De skapar massor men glömmer försvarsspelet då och då. Den som överraskat mig mest är faktiskt André Petersson. De andra vet man ju liksom vad de går för sedan innan, medans Petersson inte gjort sin riktiga A-lagsdebut ännu. I den första matchen gjorde han en assist och David Ullström gjorde två.

För övrigt fick jag svar på varför Mattias Tedenby knappt spelade i matchen mot Finland. Han var reserv på grund av att han skar sig på en skridsko på en träning inför JVM. Jag lider med honom (även fast han var tillbaka i natt), att skära sig i benet är ingenting jag rekommenderar. Men för alla nyfikna så har jag kastat kryckorna nu och kommer vara tillbaka på ståplats i morgon när HV möter MODO. Jag har saknat A-stå och det känns som en evighet sedan jag var där senast.

Fjärde raka segern

I dag var jag i Gävle och kollade på Brynäs - HV. Jag skickade massvis med bilder från mobilen men ingen har kommit fram. Typiskt, när jag väl anstränger mig för att underhålla denna blogg med lite roliga bilder så dyker de inte upp. HV vann i alla fall matchen, som var väldigt underhållande, med 6-4. En bra genomförd bortamatch av HV, bortsett från de miljontals utvisningarna.

Det blev spännande på slutet när Brynäs tryckte på, men Thörnberg lugnade mina nerver med två minuter kvar genom att göra sitt tredje mål för kvällen. Förhoppningsvis har han kommit igång ordentligt nu. Och på tal om det så verkar Luoma sannerligen ha vaknat. Han gjorde mål för tredje matchen i rad, men det bästa är ändå att han har börjat spela mycket enklare och rejälare nu än tidigare då han krånglade till det alldeles för mycket.

Tack vare den underbara vinsten ligger HV på femteplats, två poäng från en serieledning. Jag är lycklig. JVM pågår dessutom för fullt just nu. Mysigt med hockey på en söndag natt!

Natthockey

Hoppas att ni inte missar Sveriges första match i JVM som pågår just nu. Härligt att matchen började så sent tycker jag, som minst sagt är en nattmänniska. Sverige möter Finland och för tillfället står det 2-1 efter fem minuter i andra perioden. Jag tycker att Sverige gjorde en bra första period men har börjat lite oroväckande i andra.

Det finns fyra HV-spelare i laget, vilket förstås är skitkul. Tre av dem spelar dessutom i samma femma. Men jag fattar inte varför inte Tedenby och Petersson spelar tillsammans? Jag är visserligen inte jätteinsatt i juniorhockey men jag har fått för mig att de två spelade i samma kedja i J20 där de dominerade. Rätta mig gärna om jag har fel.

Beröm till några som förtjänar det

Dåligt av mig att inte nämna Christoffer Bengtsberg i inlägget jag skrev efter matchen. Det kommer i och för sig alla andra göra, men ändå. Eftersom både Liv och Andersson är sjuka så fick Bengtsberg göra elitseriedebut i dag. Jag tycker att han gjorde en stabil match, tog det han skulle och släppte in mål som han inte kunde göra någonting åt. Bakom sig hade han en förlust mot Espoo där han släppte in sex mål, så det måste sannerligen vara skönt att få den "riktiga" debuten avklarad med en sådan bra insats. Särskilt med tanke på att han fick veta att han skulle spela kl. 10 imorse när han befann sig i Växjö och förberedde sig för en allsvensk match.

När jag ändå är så positiv och glad så vill jag även berömma mina vänner nere i Jönköping som gjorde en fin insats på läktaren i dag. Åtminstone lät det så genom TV-rutan. Det var knappt tyst en enda gång. Jag själv befinner mig tyvärr fortfarande uppe i Norrland efter julfirandet, vilket visserligen passar ganska bra eftersom HV spelar i Gävle på söndag.

Nu ska jag heja på Brynäs som är på väg att hämta upp ett 5-1-underläge mot LHC. Jag hoppas som vanligt på oavgjort. För övrigt undrar jag var Jämtin är.

SÅ JÄVLA SKÖNT!!!

Jag är så nöjd, stolt och glad! HV tog sin tredje raka seger (första gången för säsongen!) efter en spännande upplösning av dagens match som till slut slutade 3-2. Jag ville lägga mig ner och dö när både Luoma och Petrasek satt utvisade med ett par minuter kvar av matchen. För det första för att jag skickat sms till halva min telefonbok där jag prisade dem högt. Om just de två blivit syndabockar hade jag fått höra detta länge. För det andra så fick Södertälje spela 5-3 i EN OCH EN HALV MINUT. Men HV klarade det tack och lov och vann välförtjänt.

Jag tycker att HV gjorde en bra match sett till helheten, men det blev onödigt spännande när de släppte in Södertälje i matchen. Har man en 3-0-ledning efter halva matchen så ska man inte behöva få en hjärtattack på slutet. Men som vanligt den här säsongen har HV förtvivlat svårt att stänga matcherna.

Hur som helst, tre poäng är ändå det viktigaste och som om inte det vore nog så gick de andra resultaten HV:s väg för en gångs skull. HV närmar sig allt mer lagen ovanför och har verkligen sakta men säkert blivit bättre.

Annandagshockey i Kinnarps

I dag spelar HV hemmamatch mot Södertälje. HV leder just nu med 3-1 efter tre backmål av Luoma, Petrasek och Puistola. Jag är förstås extra glad och stolt över att de två förstnämnda gjorde mål eftersom jag som ni vet är allmän försvarare för dem. De två första målen gjordes med endast en halv minuts mellanrum. Skönt att HV fick utdelning efter en bra period.

Den andra perioden, där Voutilainen bland annat missade en straff, var lite sämre och Södertälje reducerade i tyvärr i slutet. Nu är det dags för tredje!

Julens bästa tips

Här får ni ett jultips från mig: Jag tycker att ni ska avsluta denna julaftonskväll med att titta på HVTV:s julspecial. Något av det bästa som gjorts i HVTV, någonsin. I stället för de gamla vanliga inslagen som vi får se var och varannan dag så får man i julspecialen se en hel del roliga klipp som gjorts, mer eller mindre av misstag, under säsongen. Nichlas Torp är gäst i studion, och jag vet inte med er men jag blir glad bara av att se honom. Det verkar dock inte gå att länka till enskilda inslag så ni får helt enkelt leta fram detta här.

Hoppas att ni haft en bra julafton vad ni än har hittat på. Johan Åkerman, Mika Hannula och de andra svenskarna i Ryssland har spelat match. Jag hade lätt kunnat tänka mig att gå på hockey på julafton, men jag tror nog att arenorna runt om i Sverige hade varit ganska tomma om Elitserien gjort bort sig som KHL och spelat match i dag.

HV71-bloggen önskar God Jul

I dag är det julafton och jag önskar mig som vanligt ett SM-guld. Förra året fick jag det ca. fyra månader i efterskott och eftersom jag aldrig är nöjd så vill jag ha samma sak i år igen. Får jag önska ytterligare så vill jag gärna ha en repris av förra säsongens SM-final mot Linköping, fast jag vill dock vinna under ordinare tid den här gången.



Har sett att en del bloggare fixat egna julkort men eftersom jag är tekniskt efterbliven och inte kan någonting som har med det att göra så publicerar jag det här julkortet som jag fick av HV. Antar att det är Daniel Wengel som gjort det. God jul till er, mina fina läsare!

Ett tråkigt besked i juletider

Nu har Kenta Johansson gett HV71 beskedet att han inte kommer att fortsätta träna laget efter den här säsongen. Jag är besviken, framför allt för att jag gillar honom och dessutom för att han "bara" varit i Jönköping i två säsonger. Det är inte optimalt att byta tränare varannat år enligt mig. Nu hoppas jag att HV relativt snabbt hittar en lämplig ersättare som har någorlunda samma filosofi och tränarstil som Kenta. En total förändring är min mardröm.

Förhoppningsvis får Kenta avsluta sin tid i HV som den började, med ett SM-guld i vår. Fast frågan är om inte chanserna minskade nu. Det känns som att ett sånt här besked när halva säsongen återstår inte är jättebra för laget (pessimist javisst), men å andra sidan är det ändå bra att få veta detta tidigt så att det inte kommer som en chock i april.

Dålig timing dock. Kul att få detta tråkiga besked dagen innan julafton. God jul liksom.

Stannar Kenta?

Här om dagen avslöjade Sportbladet att HV vill ha kvar Kenta Johansson som tränare i ytterligare två säsonger. Kenta sa att han ska ge ett besked till HV före jul, vilket betyder att vi när som helst får veta om han fortsätter. Jag vill gärna ha Kenta kvar och tycker att det är bra att HV satsar på långsiktighet. Men min magkänsla säger tyvärr (eller det kanske i och för sig är bra eftersom jag oftast har fel) att Kenta tackar nej.

Redan förra säsongen snackades det om att Lugano var ute efter Kenta och även om Kenta strök under att han hade ett kontrakt med HV så kunde man läsa mellan raderna att han var sugen. Men jag har haft fel förut. Hur som helst, härligt att HV tagit tag i det här så pass tidigt och att de, trots att den har säsongen gått så där hittills, tror på Kenta.

Tabellen efter omgång 33

MMS

Jag är antagligen den enda på jorden som tycker att årets jämna elitserie inte är ett dugg rolig. Anledningen till att jag tycker det beror nog på att den jämna serien är på bekostnad av bland annat HV. Förra säsongen var visserligen inte så spännande eftersom HV dominerade i stort sett hela säsongen, men det var underbart att vara lugn varenda match och bara njuta av att ha alla lag under sig utan någon som hotade att ta förstaplatsen. Nu åker alla lag upp och ner som en jojo.

Jag tycker att det känns fel att Skellefteå och Luleå toppar serien. Jag har inget emot något av lagen, alla som läst min blogg sedan tiden på Aftonbladet vet att jag gillar Skellefteå (när de inte möter HV) och att jag älskade att vara i Coop Arena i Luleå förra säsongen. Men trots det så känns det mer rätt och acceptabelt att lagen jag mer eller mindre "hatar" - LHC, Färjestad eller Frölunda ligger där uppe. Då vet man att allt är som det ska liksom. Jag mådde nästan dåligt när Rögle låg på förstaplats. Jag antar att jag är tråkig och inte gillar förändringar.

Nu börjar i och för sig tabellen bli sig lik trots allt, eftersom de lagen jag räknade upp ovan, samt HV, har rest sig och ligger på platserna under Skellefteå och Luleå. Så efter 55 omgångar är förhoppningsvis allt som vanligt igen. Men all beröm till lagen från Norrland som tagit chansen i år när många andra lag minst sagt underpresterat.


HV före landslaget

Det gick inte alls bra för HV-spelarna i dagens landskamp. Bättring krävs om Petrasek ska få spela fler matcher i Tre Kronor framöver. Davidsson är antagligen självklar vad han än gör (med all rätt), så där behöver man knappast vara orolig.

Johan Åkerman spelade inte över huvud taget eftersom han inte anslöt till laget förrän i dag. Anledningen till att han inte anslöt tidigare är för att han bland annat tränat med HV. Jag fick igång HVTV och där sa Åkerman att han "fick några dagar ledigt" från Ryssland och därmed behövde ett par ispass. Men varför kunde han inte tränat med Tre Kronor i stället? Det är ju mer rimligt än att välja att ansluta sent. Jag tycker att det är lite anmärkningsvärt.

Mobilblogg: Framtiden

MMS

Just nu tittar jag på framtidens hockeyspelare. Jag är imponerad!


Åkerman är tillbaka!

Fan vad HV lurade mig nyss! Högst upp på hemsidan står det "Åkerman tillbaka i Kinnarps" och jag hann nästan jubla innan jag fattade vad det hela handlade om - ett träningsbesök. HVTV har pratat med honom och för er lyckligt lottade som kan se det kan kolla på inslaget här.

Fast samtidigt, det har ju ryktats om att det går så där för Åkerman i Ryssland. Nu är han helt plötsligt i Jönköping och tränar med HV. För den som gillar att spekulera är ju detta en tillräckligt bra anledning för att tro att Åkerman snart är tillbaka i HV-tröjan på allvar.

David Petrasek

I kväll är det Tre Kronor - Tjeckien på SVT. Johan Davidsson är som vanligt uttagen och på grund av återbud så är även David Petrasek det. Jag blev förstås överlycklig när jag fick höra den nyheten i veckan. Att Davidsson spelar i landslaget är jag van vid så det rör mig inte speciellt mycket i ryggen. Men det hör inte till vanligheterna att Petrasek blir uttagen och därför blir jag extra glad för hans skull. Inte minst för att han får så mycket skit av allt och alla hela tiden.

Jag har blivit någon slags allmän försvarare för Petrasek och, nu det senaste året, Luoma. Jag har förstått att Luoma är "hatad" eftersom han enligt de flesta är så dålig. Varför Petrasek är hatad har jag däremot inte en aning om. Om det är på grund av samma anledning undrar jag i så fall varför han fått uppdraget att spela i Tre Kronor. Visserligen får mer eller mindre alla chansen i landslaget nu för tiden, men ändå. Det finns liksom fler spelare Bengt-Åke kunde ha valt om nu Petrasek är så dålig att han till och med förtjänar att bli hatad av sina egna fans.

Nu tycker jag att vi en gång för alla inser att vi ska vara jävligt glada och stolta över att HV har Petrasek. Det har jag alltid varit och kommer alltid att vara.

Snart är det jul...

MMS

Snart är det jul och jag har lämnat Jönköping för Norrland. En av mina familjemedlemmar ska tydligen få den här i julklapp. Mitt förslag är att vi klipper sönder den först...


Onödigt vetande

Jönköping Energi har varje vecka en tävling där de lottar ut ett hundratal HV-biljetter. För att vara med i utlottningen måste man svara på en "klurig" fråga. Förra veckans fråga var nog en av de lättaste genom tiderna:



Frågan som ställdes i klippet ovan var alltså "vilken maträtt är HV-spelarnas favorit?". Svarsalternativen är pizza, spaghetti carbonara eller isglass. Jag tror att det är isglass. Vad tror ni?

Veckans fråga är dock allvarligt talat ganska svår:

 

Vem pratar mest i HV? Svarsalternativen är Stefan Liv, Björn Melin eller Johan Davidsson. Jag tycker att alla tre är ganska pratglada, men jag skulle tippa på att Liv är det rätta svaret.

Livet känns lättare!

HV vann med 4-1. Dagens match var tråkig och avslagen, men vad fan spelar det för roll när HV vinner. HV vann på grund av ett effektivt bortaspel plus att de har en grym målvakt, till skillnad från MODO. Karol Krizan har haft sina ljusa stunder under åren i Elitserien men jag har bara väntat på en genomklappning. Ostabilare människa får man ju leta efter, både på isen (där han ofta och gärna får små utbrott) och utanför. Andreas Andersson har däremot visat att han är en utmärkt ersättare till Stefan Liv. Andersson får passa på att glänsa nu för efter jul är Liv tillbaka.

Sakta men säkert har HV klättrat uppåt och till skillnad från många andra lag blir HV bara bättre och bättre. Nu har de snott sjätteplatsen från Brynäs. Det var länge sedan HV låg där de hör hemma, på den övre halvan av tabellen. Jag kommer att fira jul med stolthet. Två raka bortasegrar känns underbart efter en ganska tuff höst.

Rapport efter andra perioden

Andra perioden är slut och nu leder HV med 3-0. HV brukar faktiskt ha lätt för sig i Swedbank Arena. Om jag minns rätt så har de inte förlorat där en enda gång i grundserien sedan den arenan byggdes, år 2006. Ofta vinner de dessutom med stora siffror där uppe, så de verkar verkligen trivas. Däremot brukar de inte bli så väl mottagna. Det brukar regna både flaskor och mynt där, på både HV och tillresta supportrar.

Det lustiga är att det oftast är sittplatspubliken på diverse arenor i Sverige som är de värsta idioterna. I Kinnarps Arena finns de så kallade "slipshuliganerna" och i både Örnsköldsvik, Gävle och framför allt Göteborg finns det vuxna människor på sittplats som brukar skämma ut sig. Ändå är det ståplats som brukar få mest skit.

Men nu struntar vi i det. HV leder alltså med 3-0 och jag känner att det går bra nu.

Söndag i Örnsköldsvik

I dag spelar HV söndagsmatch för en gångs skull. Det var ju inte länge sedan det alltid spelades matcher på söndagar, men man vänjer sig fort så nu känns det ganska ovant. Hur som helst, HV har bortamatch mot MODO och leder med 2-0 efter första perioden. HV startade i 110 och gjorde mål efter en minut, sedan vaknade MODO och resten av perioden var ganska jämn. Det känns som att HV äntligen har lite flyt.

Kommentatorn i Ö-vik är den sämsta jag någonsin har hört. Jag hade lätt gjort det jobbet bättre än honom. Jag hade visserligen inte varit objektiv, men jag hade åtminstone inte suttit tyst 99% av perioden. Det kan väl inte vara så svårt att hitta en samtalsämne, trots att matchen i sig hittills varit ganska slö och tråkig. Publiken i Swedbank Arena är inte mycket bättre. Första minuterna av matchen undrade jag om det ens var några människor på plats. Man hörde varenda skridskorskär och det kändes snarare som en begravning än en hockeymatch.

Nu har jag klagat färdigt. Dags för period två!

Minnen från säsong 07/08

Jag hittade precis en rolig grej i min dator som jag skrev den 4 april i våras, dagen efter att HV gått vidare till final. Vi hade varit i Timrå och tittat på matchen och jag skrev ner hela roadtripen, klockslag för klockslag. Jag publicerade det aldrig här i bloggen men här har ni det, en vanlig dag i mitt liv förra säsongen.

09.50: Jag blir upphämtad hemma hos mig. Jag är som vanligt stressad och upptäcker när jag satt mig i bilen att jag glömt min mobil. Går in och hämtar den.
10.05: I Kinnarps Arena för att hämta några flaggor.
10.20: Vi lämnar Jönköping. Jag läser Jönköpings-Posten, bland annat ett reportage om en man som sett alla (!) HV:s hemmamatcher sen 1971.
10.30: Jag tar emot dagens första sms där jag informeras om att bloggen nämnts i ovan nämnda JP, vilket jag missat. Kul!
11.30: Vi åker förbi Linköping och jag drömmer om en eventuell SM-final.
11.50: Jag får en varning via sms: "Vinnerborg dömer i kväll, förbered er på förlust!"
13.05: Mamma ringer dagens obligatoriska samtal. Vi planerar inför en eventuell SM-final.
13.15: Lite utanför Stockholm upptäcker vi en E.ON-skylt på en vägg. Jag, som är extremt skrockfull, tror att det betyder otur och blir ännu mer nervös inför kvällen.
13.20: Vi "hyllar" Mora genom att ta dagens första stopp vid ett ställe som heter "Mora Stenar".
14.45: Andra stoppet för dagen - i Gävle - där vi käkar mat.
17.50: Fastnar i en bilkö i Sundsvall. Vi har gott om tid på oss till matchen.
18.10: På plats vid E.ON Arena där HV som vanligt värmer upp med fotboll i kylan. Timrå gör det samma en bit därifrån.
19.20: Timrå drar igång sitt intro, som är Sveriges överlägset längsta och segaste.
21.55: Slutsignalen går och HV71 är i final. Jag tar emot ungefär femtioelva grattis-sms och samtal.
 22.40: Vi lämnar Timrå efter att ha grattat några av spelarna. "Segerlåten" går på repeat, jag tittar på några avsnitt av Grey's Anatomy och sover typ halva vägen.
05.15: Hemma i Jönköping igen efter säsongens sista roadtrip. Nu väntar resor på en timme till Linköping. Vi är i final!


Tre månader för sent...

MMS

Här om dagen fick jag mitt medlemskort av HV. Med kortet kom ett litet brev där det stod att vi har en underbar säsong framför oss och att HV minsann satsar på både SM-guld och vinst i Champions League. Härligt att skicka ut detta när halva säsongen har gått och HV åkt ut ur CHL för flera veckor sedan. Inte för att jag bryr mig om ett litet kort, men det är en principsak.


UNDERBARA LAINE

Vem älskar inte Teemu Laine?

HV gjorde 3-2 med ELVA SEKUNDER kvar av matchen och fick tre underbara poäng. Jag, pessimist som jag är, satt och inväntade sudden när Laine helt plötsligt kliver fram och avgör matchen. Särskilt plötsligt var det i och för sig inte eftersom HV hade powerplay, men jag vågade inte hoppas på ett mål med så lite tid kvar. Tur är liksom inte något HV haft överdrivet mycket av hittills den här säsongen. Men i dag vann de mot Färjestad och jag är stolt.

Jag älskar hockey i dag. Tack HV och tack Laine.

Färjestad - HV71

Just nu hade jag mer än gärna befunnit mig i Löfbergs Lila Arena med mina vänner men jag var tvungen att prioritera sjukhusbesök framför hockey. Som tur är så fick jag åka hem tidigt så att jag åtminstone kan följa matchen. HV tog ledningen snabbt och nu har Färjestad kvitterat. Det brukar sluta med hemmasegrar när dessa lag möts, men i dag har jag haft en bra känsla hela dagen och jag tror att HV vinner. Bortsett från matchen mot LHC i måndags så har HV spelat bra i de senaste matcherna. Jag tycker att det är en stor förändring i spelet jämfört med början av säsongen.

Massivt tryck av HV nu, KOM IGEN FÖR FAN!

En Espoo-supporter kommenterar matchen mot HV:

Väldigt mycket tjat om Champions League nu, men detta måste ni se.




Att hans lag vann med 6-0 verkar inte vara det viktigaste...


Fiaskot i Champions League

I natt drömde jag om Champions League, som med facit i hand blev ett fiasko för HV och för Sverige. Nu tror jag visserligen inte att majoriteten av Sverige bryr sig ett jävla dugg om att HV eller Linköping floppade, men det är ju förstås lätt att påstå att de "skämt ut Sverige" nu i efterhand. Jag tror nog att de flesta supportrar till övriga lag i detta land är glada över att det gick dåligt för både HV och LHC. Jag är i alla fall glad att LHC inte vann en match.

Den sista matchen som HV spelade i CHL blev minst sagt misslyckad. Matchen var betydelselös för såväl motståndarna Espoo som HV, men skillnaden var att HV hade en hemmapublik och sin heder att spela för, medans Espoo redan var klara för en fortsättning. Ändå vann finnarna med 6-0.

Förlusten i sig är inte det jag blev förbannad över, utan sättet som HV gick in i matchen på. Inför matchen sa tränarna att HV skulle göra allt för att avsluta CHL med en seger och så vidare. Två sekunder senare meddelade de att Davidsson och Voutilainen, HV:s bästa spelare, skulle vila och inte spela matchen över huvud taget. Är det verkligen HV:s sätt att "göra allt för att vinna"?

HV får gärna vila Davidsson och Voutilainen i betydelselösa matcher, men i så fall ska de inte påstå att de satsar allt för att vinna. Det är bättre att de inte säger någonting än något så motsägelsefullt.

Nu är det dags att lämna CHL för den här gången!

Välkommen "hem"

5-6 mot Linköping. Ja, vad säger man? När man klagar som mest på effektiviteten så gör HV fem mål, men läcker samtidigt som ett såll i försvaret och släpper in sex stycken. Bedrövligt. Mer finns det inte att säga. Nu tycker jag att vi pratar om något roligare i stället. Till exempel Andreas Jämtins återkomst till Jönköping.

Vad det var som fick Jämtin att sälja sig till silverklubben Linköping är fortfarande oklart och ärligt talat så bryr mig inte längre om orsaken. Antingen gjorde HV bort sig eller så gjorde HV vad de kunde för att få hit honom. Oavsett vad så får Jämtin självklart jobba var han vill. MEN, i och med hans val så raderade han ut fem år av fina minnen i HV71.

Så här blev han välkomnad "hem":



Banderoll 2: "Men ditt svek är allt vi kommer att minnas"

Jag var emot att göra "hat-banderoller" då jag inte tror att det rör Jämtin i ryggen det minsta. Han är van att bli hatad och det gör nog honom bara taggad. Däremot tror jag att banderoller likt dessa svider desto hårdare, om Jämtin bryr sig över huvud taget vill säga. Jag hoppas i alla fall att detta är något han sent kommer att glömma och att han ångrar sitt val, trots vinst i dag.


Mobilblogg: Förberedelser

MMS

Speciell kväll i Kinnarps i kväll. Vi är redan där och förbereder...


Oavgjort för femtioelfte gången

Det blev oavgjort resultat, 2-2, mot Brynäs. Jag tycker att det är dåligt att HV inte lyckas göra fler än två mål på 40 skott. Det är så här i varenda jävla match, men fortfarande får man höra samma tröttsamma kommentarer av HV-tränarna efteråt. "Det är bara att jobba på och fortsätta på samma sätt". Nej, tydligen fungerar det inte att fortsätta på samma sätt eftersom ingenting händer. HV kan inte avgöra matcherna.

Enligt de som såg matchen var dagens match en bra sådan från HV:s sida, men vad fan spelar det för roll om det ändå bara blir oavgjort.

I väntan på tredje perioden

Webb-TV fungerade inte i dag heller, precis som väntat, så jag roar mig genom att lyssna på dagens match via radio. Jag tycker nästan att det är bättre att inte lyssna över huvud taget. Kommentatorerna på Radiosporten är ofta inkompetenta och lyckas mer eller mindre aldrig förmedla någon känsla. Nu har jag lyssnat i två perioder och vet fortfarande inte vilket lag som har övertaget i matchen. Det står hur som helst 1-1.

På grund av konsert i Kinnarps i går så började matchen i dag kl. 17. Därmed är det snart dags för den tredje perioden. Vinner HV så avancerar de till femma i tabellen. Det vore alldeles underbart.

Tankar om gårdagen

I går spelade HV match i Timrå. Jag parkerade mig på O'learys där även halva laget befann sig. HV saknade nämligen åtta spelare om jag inte minns fel.

Med tanke på de förutsättningarna tycker jag att HV gjorde en bra match som de ska vara nöjda över. De hämtade upp ett 2-0-underläge till 2-2 och förlorade sedan i förlängning. Första perioden var klart godkänd och sedan blev HV bättre och bättre. I den tredje perioden var de enligt mig närmast en seger. Men sett till helheten var trots allt 2-2 rättvist. Icke att förglömma är att detta var 11:e matchen i rad som HV tog poäng. Jag har nästan glömt bort hur det känns att förlora. Vilket jag är rädd att få äta upp bara för att jag vågade skriva det.

I morgon är det dags för hemmamatch mot Brynäs, en match jag missar på grund av operation. Ska vi se det från den ljusa sidan så kommer jag därmed ha mer tid över för den här stackars bloggen som uppdaterats snålt den sista tiden. Förhoppningsvis samarbetar min internetuppkoppling med mig i morgon så att jag kan se matchen via webb-TV.

Trevlig helg!

Är vändningen här?

I de senaste matcherna tycker jag att HV har spelat jättebra (bortsett från den betydelselösa matchen mot Espoo i dag). I lördags gjorde de en klockren insats mot Djurgården och vann med 5-1, och i måndags vann de med 3-2 mot Rögle. I båda matcherna har dock andra perioden varit så där, medan första och tredje perioden varit näst intill perfekta. HV borde haft ledningen med typ 5-0 efter inledningen mot Rögle senast.

Det roligaste av allt i måndags, förutom vinsten förstås, var att se Mattias Tedenby. Han och hans kedja med Falk och Melin var klart bäst och skapade hur mycket chanser som helst. Det är verkligen på tiden att Falk vaknat till liv. Hittills den här säsongen har han varit ganska medioker.

Hur som helst, kul att HV numera ligger sjua i tabellen efter att ha legat på åttonde- och niondeplats allt för länge. Nu kanske den omtalade och efterlängtade vändningen är här.


Mobilblogg: Jag är stolt

MMS

Matchen slutade 3-2. Jag är stolt.


Mobilblogg: Therese-effekten?

MMS

Sen jag återvände till hockeyn har HV gjort tre kanonbra matcher. Nu är de 2 min. från att för första gången den här säsongen ta två trepoängare i rad. Therese-effekten?


Mobilblogg: 3-2

MMS

Falk gjorde precis 3-2 mot Rögle. Heja HV!


Mobilblogg: Live från Kinnarps

MMS

Jag överlevde resan till Stockholm. Nu är jag på plats i Kinnarps igen. Har fått en lite bättre plats i dag än sist, om man säger så. Tack!


RSS 2.0