På plats i Skellefteå

Är i Skellefteå och ska kolla på eftermiddagens match. HV har förlorat sex av de senaste sju matcherna mot Skellefteå och har dessutom halva laget borta, känns det som, så det är ju inte några drömförutsättningar direkt. Återkommer imorgon om matchen och även matchen mot Timrå som spelades i torsdags.

Bortasegrarna fortsätter

HV vann med 3-0 mot Frölunda i torsdags. I de två senaste matcherna på bortaplan har de alltså hållit nollan. Skönt att det äntligen verkar ha lossnat. Publiken i Göteborg var faktiskt hur lugna som helst och hetsade inte mot bortaklacken en enda gång. Det har aldrig tidigare hänt under mina tjugotal gånger jag besökt Scandinavium. Kan nog bero på att Frölunda var ganska mediokra, så de hade inte så mycket att komma med.

Idag är det hemmamatch mot Timrå. Jag ska sitta vilket ska bli skönt. Framför allt eftersom man ser så mycket mer av hockeyn och lägger märke till fler saker än när man står. HV har sex spelare skadade, men det stoppade dem ju inte i torsdags så jag tror att det kommer gå bra idag också.

Grattis Skellefteå!

Grattis Skellefteå, ni blev det första laget att ta tre poäng i Kinnarps den här säsongen!

Skellefteå förtjänade definitivt segern i lördags, de spelade riktigt bra och som vanligt hade HV svårt att få mål på dem. Jag är inte alls förvånad över att de blev det första laget att ta tre poäng i Kinnarps. De har imponerat varenda gång HV mött dem och jag minns knappt senast som HV vann över dem. Det känns ju sådär inför lördag då jag ska åka upp dit.

Det blev ett jävla tjat efter att Stefan Liv inte tackade alla Skellefteå-spelare efter matchen. Jag tycker inte att det är en sådan stor grej. Han är knappast den första eller sista som struntar i att tacka motståndarna och det vore skillnad om det hade hänt efter varje match. Att det händer en gång under hans 10-åriga karriär spelar inte sådan stor roll.

Imorgon spelar HV i Scandinavium för första gången den här säsongen. Jag ser fram emot att besöka Göteborg igen, även fast de har den osportligaste hockeypubliken i Sverige. 

19-0!

I torsdags åkte jag till Karlstad. Senast jag var där var i våras när HV förlorade SM-finalen. Den här gången var typ allt annorlunda. Bortastå hade förflyttats (kul med förändringar, speciellt att slippa stå bredvid hemmaklacken) och HV vann med 5-0.

Ett helt sjukt resultat - speciellt med tanke på att senast lagen möttes så vann HV med 8-0. Man hade väl trott att Färjestad skulle vara något revanschsugna, men icke. Nu har HV 13-0 på två matcher mot Färjestad och räknar man in försäsongen där de vann med 6-0 så står det 19-0. Det känns rätt bra, måste jag säga.

HV spelar som bäst när de möter ett bra motstånd. De har hittills inte förlorat en enda match mot Färjestad, Frölunda och Linköping. När de vill så är de ruskigt bra. Och jag hoppas att de kan anstränga sig så lite oftare, inte bara mot de största konkurrenterna.

Vinst mot LHC - igen

Matchen mot Linköping blev en väldigt underhållande match och HV vann med 6-4. Andrakedjan som bestod av Kris Beech, Teemu Laine och Johan Lindström var helt klart kvällens bästa. Både Laine och Lindström gjorde tre poäng var. Stämningen i Kinnarps var riktigt bra jämfört med tidigare matcher - som vanligt tänder alla till lite extra när Linköping är på besök. Lite skillnad jämfört med att möta exempelvis Rögle.

Nu åker jag till Karlstad.

Äntligen bortavinst!

Det har redan spelats över en tredjedel av serien. Helt galet, det började ju nyss.

HV har, i vanlig ordning, varit lite trögstartade efter uppehållet. Det blev en poäng mot Frölunda i torsdags och två poäng mot MODO i lördags. HV borde defintivt ha vunnit mot Frölunda. De spelade riktigt bra de två första perioderna, men tyvärr är det ju målen som räknas. I förlängningen var Frölunda helt klart närmare en seger, så det kändes ändå rätt skönt att det blev 2-2 till slut.

Matchen mot MODO förstörde Morgan Johansson totalt så det blev aldrig någon riktig hockeymatch. HV låg under med 2-0 redan efter typ fem minuter, men hämtade upp det och ledde till och med ända in i slutminuterna. Det kändes jäkligt bittert när MODO kvitterade.
HV vann dock efter förlängning. Otroligt härligt med en vinst på bortaplan, även om det inte var under ordinarie tid. HV hade dessutom en hel del spelare skadade, bland annat Voutilainen och Ledin. Jag hoppas att de är med ikväll när HV möter Linköping i Kinnarps.

Ändringar mot Frölunda

Ikväll är det match igen. HV möter Frölunda hemma och ändrar lite i laget - Ledin flyttar ner till tredjekedjan med Falk och Melin, och Petersson tar Ledins plats i andrakedjan. Roligt att Petersson får flytta tillbaka dit. Han har bevisat att han förtjänar att spela där.

Som vanligt är det lite skador i laget. Ward är sedan en tid tillbaka skadad och Tedenby, som inte spelade i tisdags heller, blev skadad när han var med Småkronorna i Kanada. Dessutom skadade sig Torp på matchvärmningen senast.

Efter den senaste förlusten var det faktiskt första gången den här säsongen som jag kände mig riktigt arg och besviken. Visst är det alltid tråkigt att förlora, men tidigare matcher har jag ändå kunnat rycka lite på axlarna och tänka "man måste ju förlora någon gång". Nu var det på något sätt droppen. Jag är trött på att förlora på bortaplan och på lördag är det dags att ändra på det. Men först är det som sagt Frölunda hemma.

Tipsa om de bästa hockeybloggarna

Jag sitter i panelen för "Stora Bloggpriset 2009" som Aftonbladet och Bloggportalen anordnar. Där ska jag nominera bloggar i sju olika kategorier, bland annat fem sportbloggar. Jag läser väldigt få hockeybloggar numera och därför tänkte jag att ni skulle få hjälpa mig. Tipsa om er, eller någon annan hockeyblogg ni gillar, i en kommentar här nedanför, eller skicka ett mail till [email protected] så att jag kan gå in och läsa.

Självklart ska ju en hockeyblogg vinna i sportkategorin.

Helvete!

Fan vad förbannad jag är. Hur fan kan man vara så jävla klantiga att man släpper in tre mål med mindre än tio minuter kvar av matchen? När man dessutom leder? Så otroligt onödigt. Det blev förlust med 5-3 till slut och precis som i Södertälje avgjordes det hela i slutet av matchen. Det är sådana här gånger man önskar att ishockey inte fanns.

Det känns ju inte direkt bättre att Luleås 4-3-mål videogranskades. Jag har inte en aning om det var rätt att döma mål eller ej, men oavsett vad så känns det ju ganska kört när det händer på bortaplan. Förtroendet för videodomarna i elitserien är inte speciellt stort.

HV verkar ha maximal otur på bortaplan den här säsongen. Jag vet inte om det är tillfälligheter eller inte, HV har tidigare säsonger inte haft några problem med att vinna där. Men av någon konstig anledning så verkar det vara väldigt svårt nu.

1-1 efter första perioden

Det står 1-1 mellan Luleå och HV efter den första perioden. Johan Lindström kvitterade för HV med ett sjukt snyggt mål. När han intervjuades i pausen sa han att han inte tyckte HV spelat speciellt bra, men jag tycker ändå att de gjorde en helt godkänd första period.

Det är faktiskt ganska skönt att för en gångs skull få ligga hemma i soffan och kolla på hockey. Den här veckan blir det ingen resa alls - stannar hemma även på lördag då HV spelar i Örnsköldsvik. Men därefter väntar några roliga veckor med resor till bland annat Göteborg, Linköping, Skellefteå och Ängelholm. Ser framför allt fram emot resan till Skellefteå den 28:e.

Tillbaka till allvaret

Karjala Cup är äntligen slut.

Det gick ju tyvärr sådär för Sverige. Jag missade matchen mot Ryssland i lördags, men var på plats i Kinnarps i torsdags när de mötte Tjeckien, där de gjorde en helt okej match. Liv, Davidsson och Thörnberg gjorde en varsin assist. Det var dessutom ca. 5600 pers. där, vilket är mer än vad jag trodde. I söndags blev det ju totalt fiasko när Sverige mötte Finland. Det började lite kul med att Puistola och Voutilainen noterades för ett varsitt mål, men sedan rann det iväg och då var det inte speciellt roligt längre. Sverige förlorade med 7-0.

Nu är det dags för elitserien igen. HV spelar bortamatch mot Luleå (vars supportrar påstod att Luleå har ett bättre lag än HV i våras) ikväll och både Gustafsson och Laine är tillbaka. Har ingen aning om var de ska spela, men jag antar att Laine får gå in på sin gamla plats med Beech och Ledin, trots att Petersson har varit grym när han fått spela med dem. 

Det lär bli en spännande match ikväll, som jag tyvärr får följa via TV:n.

Sverige - Tjeckien i Kinnarps

Ikväll spelar Tre Kronor mot Tjeckien i Kinnarps Arena. Det ska bli kul att se Stefan Liv, Johan Davidsson och Martin Thörnberg på sin hemmaplan. Jag antar att de kommer locka en del publik. Senast det spelades en landskamp i Kinnarps så var det visserligen inte fullsatt, men inte jättelångt ifrån. Den här gången säljer HV sittplatsbiljetter för 150 kronor. Är man medlem i North Banks så får man köpa ståplats för 50 kronor.
***
På tal om landslaget - det irriterar mig att HV:s hemsida rapporterade om att Foppa skulle spela med landslaget här om dagen. Jag förstår varför kvällstidningarna inte skriver om något annat än honom, men ska till och med HV:s hemsida börja så tycker jag att det har gått lite för långt. Foppa har absolut ingenting med HV att göra och har aldrig haft.

Lägg ner fotbollen

Dagens stora samtalsämne i Sverige är den tråkiga och meningslösa sporten fotboll. Jag tycker att vi lägger ner allt som har med fotboll att göra och lägger all fokus på hockeyn istället.

HV spelade sin sista match innan landslagsuppehållet igår, men åtta av elitserielagen spelar match ikväll. Varför har jag inte en aning om. Jag är rätt säker på hur det kommer gå. Linköping kommer vinna lätt mot krislaget MODO. Färjestad kommer vinna mot gnälliga Brynäs, eftersom Färjestad förlorade igår och inte kommer förlora två matcher i rad. Sedan lär ju inte Rögle "spark" BK ha någon chans mot Skellefteå borta. Dagens skräll tror jag blir elitseriens krislag nummer två, Timrå, som vinner hemma mot Frölunda. Det måste ju vända för dem någon gång.

Där har ni mitt tips!

Man får väl tacklas i hockey?

Det blev vinst med 3-0 mot Brynäs igår. Det var en stabil insats av HV och de blev bättre ju längre matchen led. Första perioden var sådär, andra var bättre och i tredje var det inget snack om saken. Boxplayspelet var otroligt bra med tanke på att HV fick spela halva matchen med en man mindre. Därför var det extra kul att Stefan Liv höll nollan. Han påpekade själv efter matchen att han är den första målvakten som håller två nollor den här säsongen. Liv har alltid stenkoll på statistiken.

David Ullström fick matchstraff efter en helt korrekt tackling på Ove Molin i andra perioden. Jag vet inte om man måste vara blind för att hålla på Brynäs eller om man bara är extremt färgade, för en mer uppenbar olyckshändelse kan man ju inte hitta. Molin stod med huvudet nerböjt och var inte beredd, därför gick det så illa. Han får skylla sig lite själv. Men det klart, det är väl jobbigt för Brynäs att inse att HV är så mycket bättre än dem så de måste lägga fokus på något annat istället för matchen. Jag förstår dem.

"Finlandstifot" blev för övrigt bra och finnarna verkar ha uppskattat det. Jag hoppas att det dyker upp bilder snart.

RSS 2.0