Sparkmål nummer två

Jag har i kväll bevittnat en match som troligtvis var den tråkigaste för säsongen. Det var dött på både isen och läktaren under i stort sett hela matchen. Jag tror faktiskt att alla redan nu laddar för matchen på lördag där det kommer vara en stor publikfest när HV möter Färjestad (mer om det senare). Men hur som helst, HV-Timrå slutade 1-1 och det var väl inte mer än rättvist. De enda som var någorlunda bra i båda lagen i kväll var målvakterna.

Ironiskt nog så fick Timrå ett mål bortdömt med typ två minuter kvar. Anledningen till att huvuddomaren, som först dömde mål, tog till videogranskning var för att HV-spelarna protesterade och ansåg att pucken sparkades in. Precis som i måndags alltså. Visst är det sjukt att det kan hända två matcher i rad? Kvällens sparkmål var dock inte lika uppenbart som det mot Rögle, och det råder delade meningar om det. Självklart påverkade måndagens händelse bedömningen. Även om "målet" hade varit korrekt hade aldrig videodomaren i Kinnarps vågat ta risken och döma mål efter all uppståndelse som blev efter den senaste matchen.

Nu laddar vi för lördag!

Kommentarer
Postat av: Stonecastle

Ursäkta, men det var ju lika stor skandal detta! Hoppas videodomaren i Jerusalem blir avstängd resten av säsongen precis som Reservdansken blev. Undrar om Fritz kommer kontakta hockeyligan igen? Bara för att visa att det inte kan gå till så här. Det är ju en principsak som sagt var....



Och som SSK:are blev det "Even Steven": Rögle fick två och Timrå förlorade två.

2009-01-09 @ 00:04:42
Postat av: Therese Gustafsson

Det är inte en lika stor skandal. Detta var en tveksam situation som det råder delade meningar om. I måndags var det däremot en uppenbar sparkrörelse som blev mål. Domarbasen har dessutom inte "erkänt" att detta var ett felaktigt beslut (om det nu var det), vilket de gjorde i måndags.



Men visst, hade detta skett i Timrå hade målet givetvis godkänts. Oavsett rätt eller fel. Som sagt, videodomarna är alla mer eller mindre färgade. Jag har dock redan tidigare sagt att tveksamma situationer är annorlunda jämfört med uppenbart felaktiga domslut.

2009-01-09 @ 00:25:51
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: John´J

Stonecastle, mej veterligen så har ingen måldomare stängts av sedan i måndags. Däremot finns det en i Ängelholm, som har erkänt att han gjorde fel och därefter begärt timeout från sitt uppdrag resten av denna säsongen. Vet du något om någon avstängning så får du gärna länka, och då ber jag om ursäkt.

2009-01-09 @ 00:33:29
Postat av: Therese Gustafsson

Har inte heller hört något om att videodomaren i Ängelholm stängts av.

2009-01-09 @ 01:51:48
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Anonym

Personligen tycker jag att skandalen är lika stor. I måndags var det en klar sparkrörelse. I torsdags var en det en lika klar "icke" sparkrörelse.



Är ju faktiskt lite kul att detta inträffade, vad är oddsen liksom?. I måndags tyckte hela Småland att det var meningslöst att ha videodomare. Men i torsdags var det nog inte så pjåkigt ändå att det finns en sådan... Undrar om Timrå också lägger in en protest? Två matcher som spelas om, kan bli jobbigt det här för HV... :)



Angående den avstängda(?) Reservdansken: det är lite luddiga fakta: Aftonbladet skriver att han tagit "timeout". Expressen att han har blivit avstängd.



http://www.hockeyexpressen.se/elitserien/1.1425455/videodomare-stangs-av-efter-sparkmalet

2009-01-09 @ 02:07:34
Postat av: Stonecastle

Glömde skriva namnet på förra inlägget.

2009-01-09 @ 02:10:22
Postat av: kristoffer

Jag tycker också det är en skandal. Men som jag sa tidigare, hade det hänt HV hade ni inte brytt er... Han rör ju knappt på skridskon, och det ser ut som attt den är i isen hela tiden, och att han bara vinklar den. Solklart att det ska vara mål, och det tyckte ju "experterna" i TV också.

2009-01-09 @ 02:18:11
Postat av: Therese Gustafsson

Stonecastle: Ja, det är faktiskt sjukt att det inträffade för andra matchen i rad för samma lag. Det brukas sägas att sånt här jämnar ut sig på en säsong, och nu har väl måndagens händelse jämnat ut sig för HV antar jag.



Jag tycker fortfarande att det är meningslöst med videodomare. Att slopa videodomare, alternativt ha en och samma till alla matcher, skulle göra att vi slapp sådana här diskussiner, om videodomaren är partisk och så vidare. Vi skulle i och för sig fortfarande kunna sitta och diskutera om ett mål döms bort rätt eller ej, men då hade vi åtminstone varit säkra på att den som bedömmer inte är färgad.

2009-01-09 @ 09:09:33
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Therese Gustafsson

För övrigt, det här med protester får självklart alla lag lämna in. Dock måste man förstås bedöma fall för fall. Alla matcher kan ju inte spelas om.

2009-01-09 @ 09:16:43
URL: http://hv71.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0