Äntligen lördag!

Det gick inte så bra mot Södertälje i torsdags. HV förlorade med 5-3 efter att Södertälje gjort de två sista målen med mindre än tio minuter kvar. Alltid tungt när matcherna avgörs i slutet. Bortastatistiken ser verkligen inte bra ut för HV, men egentligen tror jag att det är tillfälligheter. Hemma- och bortaplan brukar inte spela någon jättestor roll längre och HV brukar vara ett bra bortalag. Det vänder snart.

Idag är det match igen! Jag var förväntansfull när jag vaknade imorse eftersom vi kommer ha det grymmaste tifot på länge idag. Det är inte det största eller snyggaste vi haft, men definitivt med den finaste tanken bakom. Jag har längtat efter ett sånt här tifo länge.

"Ett avslutat kapitel"

Fick nyss syn på en lång (och bra!) intervju i Sportbladet där Petrasek säger att landslagsspel är "ett avslutat kapitel". Bengt-Åke Gustafsson säger dock att han inte hört något om detta, så oavsett om han ville eller inte så skulle ju inte Petrasek ha blivit uttagen till Karjala Cup. Skandal!

Nu åker jag till Södertälje. Vi hörs!

Petrasek till OS!

Landslagstruppen till Karjala Tournament blev officiell för några dagar sedan. Johan Davidsson, Martin Thörnberg och Stefan Liv är som vanligt uttagna. De verkar ha en stående inbjudan i landslagssammanhang, med all rätt. Det som är märkligt är att Bengt-Åke Gustafsson uppenbarligen inte tycker att elitseriens bästa back, David Petrasek, platsar. Han har gjort 22 poäng på 14 matcher och är för tillfället overkligt bra.

Jag läste i och för sig någonstans att Petrasek sagt att han inte vill göra fler landslagsuppdrag för att han vill koncentrera sig på HV, men vet inte vad jag ska tro där. Det är ju ingen hemlighet att tidigare meriter går före nuvarande form när landslaget tas ut. Vissa "tunga" namn får ju vara med oavsett hur de presterar.

För att citera vår vackra banderoll: Petrasek till OS!

Det går bra nu

Kom precis hem, stannade kvar och målade efter dagens match mot Rögle. Tifot vi kommer ha på lördag kommer bli grymt. Men som sagt, ikväll mötte HV spark-Rögle. HV ledde med 5-1, men släppte in Rögle i matchen på slutet och vann till slut med 5-3. Andreas Andersson borde blivit tilldelad Rögles andra mål med tanke på vilken tabbe han gjorde när han chansade och åkte ut för att möta pucken. Så onödigt. I övrigt var han dock bra.

Rögle tyckte som vanligt att de gjorde en jättebra match. Det är roligt att höra hur tränare efter tränare säger att de spelade så himla bra efter att de förlorat mot HV. Ändå har HV vunnit alla sina hemmamatcher utan att göra några kanoninsatser. De gör vad som krävs, men inte mycket mer. Det känns stabilt och bra.

Måste väl säga några ord om hemmamatchen mot Frölunda i torsdags och bortamatchen mot Timrå i lördags. Mot Frölunda vann HV med 4-1. De gjorde en bra match, men för att vara ärlig bjöd inte Frölunda på särskilt bra motstånd. Det kändes inte som det brukar göra när HV och Frölunda möts. André Petersson och Mattias Tedenby gjorde stor succé i den matchen och Petersson har fortsatt med det med bland annat två mål idag.

Jag var tyvärr inte på plats uppe i Timrå i lördags, däremot såg jag matchen på TV. HV gjorde en riktigt bra bortamatch, vilket var kul att se efter några förluster på bortaplan. De vann i förlängning, men borde egentligen ha fått tre poäng. De var det bättre laget och tog ledningen i matchen tre gånger om. Stort minus till domaren som missade att blåsa av innan Timrås kvittering när Torp fick en klubba i ansiktet. Visserligen blev det utvisning där, men målet gick ju inte att göra något åt eftersom det som sagt inte blåstes av. Minst sagt märklig regel.

Sammanfattningsvis - det går bra nu. Snacka om en bra start på säsongen. Jag är dessutom säker på att HV har några växlar till att lägga i när det behövs.

Två vinster, en förlust

Jag har visst inte uppdaterat bloggen på tre matcher, så det är väl dags för det nu. För en vecka sedan mötte HV Södertälje i en rätt långtråkig match. HV vann med 4-2 efter att ha avgjort i sista perioden. Som vanligt är HV starka i slutet av matcherna och man känner sig ganska lugn om det står oavgjort inför sista perioden eftersom HV brukar blixtra till då.

I lördags var det dags att möta Luleå på hemmaplan. Den matchen var betydligt roligare och Luleå bjöd på bra motstånd, men det räckte som tur är inte hela vägen mot HV, som vann med 5-4. HV avgjorde istället i andra perioden den här gången och slappnade av lite i tredje perioden där de helt onödigt bjöd in Luleå i matchen.

Den senaste matchen spelades på bortaplan mot Djurgården och HV förlorade med 3-2. Jag var på plats men missade de första tio minuterna på grund av att vi var lite sena. HV gjorde en bra bortamatch och vände ett 2-0-underläge, men med fyra minuter kvar så klantade Johan Björk till det så att Djurgården kunde avgöra matchen. Jäkligt irriterande, men det är sånt som händer. David Fredriksson var för övrigt där och kollade in sitt gamla HV.

Ikväll är det match mot Frölunda i Kinnarps. Matcherna mot Frölunda, Linköping och Färjestad MÅSTE vinnas, så ikväll är det lite speciellt.

HV - Södertälje

Ikväll spelar HV hemma mot Södertälje. De kommer bland annat möta de gamla HV-spelarna David Fredriksson och Stefan Pettersson. Fredriksson skrev nämligen på för Södertälje tidigare i veckan. Kul för honom att han återhämtat sig efter den otäcka skadan som han råkade ut för på träningen i våras. Vi får väl se hur lång tid det tar innan han skadar sig igen. Det verkar ju som att han förföljs av otur med tanke på alla skador han dragit på sig de senaste säsongerna.

Var i Kinnarps igår kväll och gjorde en banderoll till Petrasek. Han är verkligen värd det.
Nu är det dags att åka till Kinnarps. KOM IGEN HV!

Kris Beech är tillbaka

I måndags anlände Kris Beech till Jönköping igen. Kul att han är tillbaka, han var viktig för laget förra året och kommer säkert bli det igen. Det ska bli spännande att se vilken plats han kommer ta eftersom alla de nuvarande kedjorna har funkat bra hittills. Just nu är han dock skadad och kommer inte spela ikväll mot Södertälje. Även Gustafsson och Ullström är fortfarande skadade.

HV var lite rädda för att få fler spelare borta, så de tog det säkra före det osäkra och avbokade middagen i Skellefteå i lördags på grund av risken för svininfluensa. Många har nämligen insjuknat av det där uppe den senaste tiden.


Förlust mot Skellefteå

Matchen mot Skellefteå igår gick ju inte så bra. HV gjorde ingen jättedålig match, men definitivt inte tillräckligt bra för att slå Skellefteå som var det bättre laget matchen igenom. Visserligen vaknade HV till i tredje perioden, men det räckte inte. Det blev förlust med 3-2.
Det enda roliga var att Andreas Andersson fick stå i målet och att han gjorde en kanonmatch, samt att Petrasek gjorde mål igen.

Det svänger fort i hockey om man inte spelar på topp - i torsdags vann HV med 8-0 mot Färjestad och igår förlorade de som sagt mot Skellefteå. Nu är det några dagars vila som gäller innan nästa match på torsdag. Fattar inte varför man ska behöva vänta i 5 dagar på nästa match. Man blir lite trött på det lustiga spelschemat.


David Petrasek

Som förmodligen ingen har undgått så gjorde min stora favorit David Petrasek succé i torsdags mot Färjestad med tre mål och tre assist. Ett helt sjukt facit för att vara back. Ingen back i HV:s historia har gjort lika många poäng i samma match och det finns bara tre forwards som har lyckats med samma sak. Man kan inte annat än att bli lite stolt. Jag hoppas att han får en ordentlig hyllning i nästa hemmamatch.

Backparet Petrasek-Puistola gör alltid ett bra jobb bakom förstakedjan med Davidsson, Voutilainen och Thörnberg, men får ofta stå i skuggan av dessa tre. De kompletterar varandra bra och efter tre säsonger tillsammans så vet de precis var de har varandra, som de själva ofta säger. Det kommer bli guld värt den här säsongen.


Min tröja som numera bor inne i garderoben.

8-0, 8-0, 8-0!!!!!

HV71 körde över Färjestad med 8-0. ÅTTA NOLL! Jag vet inte ens var jag ska börja. Oavsett vilket lag som HV hade förnedrat på det sättet så hade det förstås varit en sjukt bra bedrift. Men jag njuter extra av att det var mot just Färjestad i en seriefinal. Speciellt med tanke på finalförlusten mot dem i våras. Snacka om en härlig revansch.

Jag behöver knappast påpeka att HV gjorde en fantastisk match. Förstafemman var helt otroligt bra och låg bakom sju av åtta mål, totalt 19 poäng tillsammans. Matchens gigant var definitivt David Petrasek som gjorde sex poäng. Man får heller inte glömma att hylla Stefan Liv som höll säsongens första nolla, samt André Petersson som gjorde sitt första elitseriemål. Värt att nämna är också att HV gjorde ytterligare fem mål i powerplay och har nu en effektivitet på sjuka 42% i powerplay. Det är ju overkligt.

Det är bara att lyfta på hatten för mina hjältar. Tack för underhållningen!

Matchen mot Brynäs

Nu är jag tillbaka i underbara Jönköping igen och ska strax åka till Kinnarps för att se seriefinalen mellan HV och Färjestad. Det ska bli sjukt kul!

HV:s insats mot Brynäs i tisdags var värdelös. Janne Karlsson tog timeout efter tio minuter och han var verkligen arg. HV vaknade inte förrän i sista perioden och Stefan Liv räddade dem från att ligga under med mer än 1-0. Oscar Sundh kvitterade till 1-1, men Brynäs gjorde mål med 2 minuter kvar och vann med 2-1. HV fick dessutom ett mål bortdömt på grund av spelare i målgården, så det känns förstås extra tråkigt. 

Någon gång skulle väl den första förlusten komma. Nu är den i alla fall avklarad.


Första förlusten

Första förlusten för säsongen ikväll. Så jäkla tråkigt. Skriver mer imorgon, nu ska jag sova bort besvikelsen.


Liam i sin nya, fina mössa.

Brynäs vs. HV

Ikväll spelar som sagt HV mot Brynäs här uppe i Gävle. Brynäs firar 50 år i högsta serien och har därför sänkt biljettpriset till 50 kronor, oavsett plats, så det lär för en gångs skull bli fullsatt. Annars brukar knappt halva arenan vara fylld när HV är på besök. Jag kommer vara på plats med en hel del familj och släkt, men tyvärr är det bara jag, mamma och mina systersöner som håller på HV.

Voutilainen var sjuk i lördags, men han följde med upp till Gävle och verkar ha frisknat till. Ullström spelar troligtvis också. Han missade förra matchen efter att ha skadat sig på träningen. Om båda dessa spelar så är det endast Gustafsson som saknas.

HV har de senaste åren spelat väldigt bra i Läkerol Arena. Om jag inte minns fel har de inte förlorat en enda gång sedan Gavlerinken byggdes om. Det känns bra!

Några ord om lördagen

Dåligt bloggande de senaste dagarna, men skyller på att jag befinner mig i Gävletrakten och att jag därför inte riktigt haft tid på grund av resa och så vidare.

I lördags när HV mötte Timrå på hemmaplan så gjorde Lance Ward comeback. Han fick ett fint välkomnande av publiken, bland annat en banderoll som jag inte minns vad det stod på. Jag tycker för övrigt att han får mer än godkänt i betyg med tanke på att han inte spelat match på ett halvår. Han var till och med nära på att göra ett mål, vilket är en ganska ovanlig syn.

HV vann matchen med 6-4 och det var minst sagt en svängig match. HV låg under med 2-0 ett tag, men hämtade upp och vann till slut. Alla matcher förutom premiärmatchen har faktiskt varit jämna, men HV har dragit det längsta strået i varenda en och vunnit. Det är otroligt starkt.

Ikväll ska jag till Läkerol Arena och se Brynäs - HV. Mer om det senare.

Lance Wards återkomst

Idag är det en sådan där tråkig dag där alla andra spelar match förutom HV. Nu har man ännu en gång vant sig vid och börjat ta för givet att det är match tre gånger i veckan - därför känns plötsligt dagarna så sjukt tråkiga och meningslösa när det inte är hockey. Men på lördag är det dags igen då HV har hemmamatch mot Timrå. Sedan åker jag till Gävle på söndag för att se matchen i Läkerol Arena nästa vecka.
*****
Var på flygplatsen och välkomnade Lance Ward i tisdags. Han blev jätteglad men förvånad över mottagandet. Han hade inte förväntat sig att det skulle vara någon där förutom Fredrik Stillman. Till HVTV sa han att han tyckte det var fantastiskt och att han hade sett fram emot att komma tillbaka till HV.


Lance blir intervjuad av Johan och Daniel i HVTV.


RSS 2.0