Bloggtips

Jag tänkte komma med ett litet bloggtips en onsdag som denna. Stefan Liv, som precis som jag har flytt Jönköping och Sverige, har nämligen börjat blogga. Han skriver om sitt nya liv i glamourösa Ryssland och uppdaterar oss även om hur det går för de andra HV-killarna där borta. Perfekt om ni som jag är lite lat och inte orkar sitta och leta statistik och matchresultat. Bloggen är helt klart min och alla andra HV-supportrars nya favorit.

Du har en bit upp till min nivå, men bra jobbat Stefan!Adressen till bloggen är http://stefanliv.blogspot.com.

Mer från Salzburg

Idag hade HV sin premiär. Jag kommer skriva några rader om den senare, men först tänkte jag visa er några fler bilder från vår helg i Salzburg när vi var där och tittade på Red Bulls Salute. Det var sammanfattningsvis en väldigt lyckad helg. Jag gillade verkligen Salzburg, som var en mysig och fin stad. Den var mycket mindre än vad jag trodde, men det var bra på ett sätt eftersom man kunde gå överallt, och vi var ju ändå främst där för hockeyn.

Den absolut viktigaste av de tre matcherna var inte finalen, utan semifinalen där HV mötte Färjestad. Det är ju såklart en hel del prestige inblandat i matcherna mot de svenska lagen, speciellt Färjestad, så den vinsten var helt klart resans höjdpunkt. I finalen mötte HV ironiskt nog Eisbären Berlin, alltså min nya hemstad. Jag blev lite överraskad när jag såg att Eisbären skulle stå för motståndet. Det var nog ingen som trodde de skulle slå ut både Bern och Jokerit (eller vilket finskt lag de nu mötte). Jag var därför helsäker på att HV skulle vinna finalen. Men jag underskattade Eisbären ganska rejält. Det kändes extra bittert att de vann eftersom jag som sagt bor i Berlin för tillfället. HV gjorde dock en bra turnering och blev bästa svenska lag i European Trophy.

Hur som helst, här kommer lite fler bilder.


Det var reklam för turneringen över hela Salzburg.

 


HV - Färjestad, helgens viktigaste möte.


Några härliga Bern-supportrar.


En av dem övergav Bern-klacken och satt med oss under matchen mellan Bern - Kärpät.


Efter många om och men lånade han en HV-tröja.

På platz i Salzburg

På plats i Salzburg! Vi har inte hunnit se så mycket av staden ännu, men har hunnit med två hockeymatcher. Vi såg slutet av Färjestads match mot Kärpät igår och sen såg vi HV mot Red Bull Salzburg. Det var kanske inte världens bästa match direkt, men den var rolig med många mål. HV låg under ett flertal gånger, hämtade upp och vann med 5-4 till slut.

Red Bull Salzburgs hemmahall är en iskall lada som säkert inte tar in mer än 3000 pers. Den är sämre än alla elitseriearenor. Stämningen igår var okej. Hemmapubliken var ganska högljudda, men vem som helst hade nog skapat tryck med sju trummor i en sådan liten hall. Bortsett från Gävlepubliken då förstås.

Här kommer lite bilder.


På väg i bilen från München (dit vi flög).


Vi fick fina överraskningar när vi kom till hotellet, förra årets Nordic Trophy-tröjor.
Färjestad - Kärpät.


HV värmer.


Red Bull Eisarena.


Mot Salzburg!

Skrev ju för några veckor sen att det troligtvis inte kommer bli någon uppdatering på ett tag, men i helgen åker jag till Salzburg för att se HV spela slutspelet i European Trophy så det kan nog dyka upp något inlägg här under/efter helgen. Jag har inte sett en hockeymatch sen april och har aldrig varit i Österrike innan, så det ska bli väldigt kul.

Vi hörs!


RSS 2.0