Sjätteplats för HV

Det går bättre och bättre för HV. Innan förlusten mot Timrå igår hade de tre raka vinster. Jag har tyvärr inte kunnat se de senaste matcherna, men tittade på utklassningen av AIK för någon vecka sedan. Där kände man äntligen igen HV med sin härliga hockey. Det bästa från den matchen var Andreas Anderssons utbrott efter AIK:s sista mål, vilket var helt betydelselöst för matchen egentligen eftersom det redan var avgjort, men väldigt skönt att se. Vilken inställning! Det är så det ska vara - alla mål är ju viktiga i slutändan. 

Just nu ligger HV på en sjätteplats med två poäng upp till en fjärdeplats. Det är helt klart godkänt. Det man tyckte var en dålig start med få trepoängare har visat sig vara en ganska bra inledning trots allt. Alla extrapoäng i förlängningar och staffläggningar har gjort att HV inte har halkat efter speciellt mycket, och de har inte förlorat så många matcher.

Det är tråkigt att inte kunna se matcherna som jag är van vid, men imorgon ska jag faktiskt på hockey här i Berlin. Det ska bli spännande!

Lance Ward tar ett uppehåll

Idag meddelade HV att Lance Ward tar en paus från hockeyn på grund av familjeskäl. Det har vi ju hört en gång tidigare och alla minns nog hur det slutade då. Mika Hannula ville "komma närmare familjen" i Stockholm och flyttade från Jönköping till Ryssland för familjens skull. Mycket logiskt. Det kan ha varit den sämsta bortförklaringen alla tider.

Situationen med Ward är med all säkerhet annorlunda, men jag skulle inte bli förvånad om han bryter kontraktet inom kort. Det är väl knappast en tillfällighet att han tar en paus från hockeyn just nu, efter att han knappt fått spela den här säsongen och det skrivits i tidningarna att han inte är nöjd med situationen. Vilket jag absolut förstår.

Jag hoppas att det ordnar sig för Ward och att han kommer tillbaka inom kort. HV behöver en spelare som honom och jag hoppas att även Janne Karlsson fattar det snart.


Jonas Junland och lite annat

Idag spelar HV mot AIK i Kinnarps. De flesta verkar vara väldigt exalterade över dagens match. Undrar om det är för att det är en kvällsmatch eller för att det är just AIK som HV möter. Det kan väl knappast vara det sistnämnda kan man tycka. SÅ roligt är det väl inte att möta seriens sämsta lag? Men lite avundsjuk på de som får se matchen på plats är jag nog ändå.

I torsdags tittade jag på Färjestad-HV. Många var upprörda efter matchen när HV förlorade, men jag tycker inte att de var så dåliga. De sköt 38 skott på bortaplan mot Färjestad. Även om inte skotten säger allt så är det ju ändå ett tecken på att de inte var helt utspelade. Det är ineffektiviteten som är problemet. När det lossnar så kommer allt bli bra.

Det jag minns mest från matchen är annars att Jonas Junland numera spelar i Färjestad. Det hade jag inte en aning om. Kul att den enda egna produkten Linköping någonsin haft i laget har gått till Färjestad. Härligt LHC!


Hockeykväll i Berlin

Idag spelar HV mot Skellefteå hemma och jag sitter bänkad framför världens minsta laptop och tittar på matchen. Det här är bara andra matchen jag kunnat se den här säsongen.

Det kostar 139:- att köpa matchen via datorn. Lite kul att det kostar mer att sitta hemma vid datorn och titta på matchen än vad det gör att köpa en ståplatsbiljett i Kinnarps. För några år sen när Canal Plus började webbsända matcherna kostade det 79:- om jag inte minns fel. Sen har de bara ökat och ökat. Det är ju värt det, men ändå. Vilket skämt. Vissa lag säljer ju sittplatsbiljetter för samma pris.

Hur som helst, kul att se hockey igen. 1-1 just nu.


Tittade för övrigt på HV:s premiär med de här söta kanadensiska barnen, som undrade varför det vita laget (HV) inte gjorde några mål. Det brukar jag med undra ibland.


Jag är inte bitter

Jag lovade ju att skriva några rader om premiären, men det känns inte så jätteaktuellt längre såhär två veckor senare. Jag har mer eller mindre glömt vad jag hade för tankar om matchen. Djurgården vann, HV förlorade. Det om det.

Det har spelats några fler matcher nu och det går inte så bra för mitt kära HV. Inte en enda seger efter full tid på sex spelade matcher. Det är ganska kasst, trots fyra vinster på övertid.

Jag vet inte om det är för att jag befinner mig hundratals mil ifrån eller om jag bara blivit mer positiv än vanligt, men jag är inte alls sömnlös/stressad/bitter över att det går dåligt för HV. Jag är inte det minsta orolig. Vi vet ju alla hur det brukar sluta, oavsett hur det har sett ut under resans gång. När 55 omgångar är spelade, kommer HV att ligga i toppen tillsammans med Färjestad och Linköping. Precis som vanligt. Kanske inte på förstaplatsen, men definitivt inte sämre än topp 4. Det är bara onödigt att oroa sig.

Jag låter gärna Luleå, Timrå och allt vad de nu heter glädja sig nu, så gör vi det när slutspelet drar igång.

RSS 2.0