Yared Hagos till Södertälje

Nu kom nyheten som vi alla förstått skulle komma förr eller senare. HV har kommit överens med Yared Hagos om att bryta hans pågående kontrakt. Hagos kommer i stället att spela för Södertälje, som har för vana att ta över spelare som är för dåliga för HV. Förra året var det Stefan Pettersson som bytte HV mot SSK.

Hagos har inte alls levt upp till förväntningarna med endast två assist på 38 matcher. Det är visserligen inte som poängkung han är värvad, men det defensiva har inte heller imponerat och hans plus/minus är usel. Han har alltså inte varit bra på något, och har fått allt mindre istid ju längre säsongen lidit. Detta var därför det enda rätta, även fast det känns tråkigt eftersom Hagos är en sådan trevlig och glad kille som alltid tar sig tid för sina supportrar.

Det mest positiva som kommer ur allt detta är att HV kommer att hämta hem JVM-spelaren David Ullström som är utlånad till Borås, där han imponerat och gjort 13 poäng på 14 matcher. Jag hoppas verkligen att han äntligen får en ordentlig chans i HV.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0