1-1 i matcher

En ny vecka är här och den kunde inte starta bättre än med semifinal 3 i kväll. Jag måste väl dock först skriva lite grann om lördagens match, som slutade med en 2-1-förlust för HV.


Jag tycker att HV gjorde en hyfsad match. Det var jämnt fram tills Frölunda gjorde två snabba mål i powerplay i den andra perioden. Trots allt så var HV med i matchen ända in till slutsekunderna då de fick in en reducering med två minuter kvar. Tyvärr så räckte det inte och nu står det 1-1.


Det som ställer till det för HV är alla utvisningar som de drar på sig. De är slutspelets överlägset mest utvisade lag, och ju längre man går i slutspelet desto bättre blir motståndarna på att ta tillvara på lägena de får i powerplay. Det kommer inte att hålla i längden. Utvisningarna måste minska och samtidigt måste HV så klart bli bättre på att ta tillvara på sina egna chanser.

Sedan ska det väl också tilläggas att domaren var väldigt hemmakär just i lördags. Det spelar inte någon roll vilken domare man har i Scandinavium, Frölunda kommer alltid bli favoriserade på sin hemmaplan. Och publiken kommer alltid att uppträda smått efterblivet. Hur kan folk påstå att göteborgare är ett trevligt folkslag?


Kommentarer
Postat av: Perra

Vad gjorde publiken, buade åt hv?

Märkte inget anmärkningsvärt på tv:n iaf?

2009-03-23 @ 15:48:09
Postat av: Daniel

Tycker vi får oförtjänt mkt skit för att vara enögda på hemmaplan och visst många ggr så är publiken i KA enögda, särskilt på sektion A. Men så enögda som publiken i Göteborg var i Lördags vet i fan om det någonsin varit i KA iaf. Där jävla busvisslades och buades det för precis ALLTING!



Sverige bästa publik i Scandinavium? Sällan skådat ett större skämt! Det var tryck tre ggr under matchen och detta efter deras bägge mål samt med tre minuter kvar.

2009-03-23 @ 16:07:48
URL: http://danyf.blogg.se/
Postat av: HVMange

Johan missar dagens match med enligt Sportbladet:(. Känns verkligen inge bra.

2009-03-23 @ 17:37:26
Postat av: kristoffer

Domarna favoriserar hv hemma minst lika mkt, är fan mer också.

2009-03-23 @ 22:12:49
Postat av: Therese Gustafsson

Perra: Publiken buar väl åt bortalaget i alla arenor, så det var inte det jag syftade på. Däremot hetsade de efterblivna människorna runt bortasektionen som vanligt mot oss. De koncenterar sig mer på bortaklacken än matchen. Självklart märker man inte sånt via TV:n.



Daniel: I Norrland är de ännu värre. Håller dock med om stämningen. Jag hörde inte Frölundas så kallade klack en enda gång. Visst blir det bra tryck när 12 000 människor klappar i takt, det vore väl konstigt annars. Men som du säger, det hände ju typ 3 gånger under matchen.



HVMange: Davidsson måste tillbaka för att HV ska ha en chans. Hoppas verkligen att han spelar på onsdag.



Kristoffer: Alla hemmalag blir mer eller mindre favoriserade, men inget lag blir det så mycket som Frölunda. Svårt att stå emot 12 000 efterblivna göteborgare.

2009-03-24 @ 00:35:23
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: kristoffer

Jag vet när man är å spelar i HV.. PP till HV direkt efter 1 min.. lika stor hemmafördel i jerusalem. dessutom så har ni en jävla sjuk människa som sitter bredvid micken någonstans vid arenan, de kan vara världens solklaraste utvisning å så är han där direkt ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ. porta han seriöst, vem fan de nu är:P

2009-03-24 @ 01:07:49
Postat av: Henrik Wetter

Intressant att varje HV Supporter glömmer hur det var förra finalserien. där Vinnerborg konstant dömde fördelar till HV. Herr Åkermann som slog bort en klubba. så dom kunde göra mål..



HV får också fördelar här inne i kyrkan med..

så fort det går emot HV, Så gnällar alla. Petrasek gnäller, Thörnberg gnäller. väx upp

2009-03-24 @ 08:18:38
URL: http://www.kissologyman.blogspot.com
Postat av: Katarina

Livs höger på Johnson, och alla 3 domarna kollar åt ett annat håll. ibland är det bästa att rannsaka sitt eget lag, istället för att spy skit över andra lag..

2009-03-24 @ 08:21:48
Postat av: Therese Gustafsson

Kristoffer: Att en publik buar så fort laget får en utvisning kan jag köpa. Däremot tycker jag att det är fel när domaren påverkas av det.



Henrik och Katarina (eftersom ni är samma person): Jag spyr inte skit över Frölunda. Det är inte deras "fel" att domaren påverkas av publiken.

2009-03-24 @ 09:46:13
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Daniel

Fantastiskt hur många hockeyexperter det föds under slutspelen varje säsong!!!

2009-03-24 @ 15:45:33
URL: http://danyf.blogg.se/
Postat av: kristoffer

Men du ska höra den där pajasen.. serisöt förstör TV:n här hemma. Exakt, ni vann guld tack vare Vinnerborg så ni ska då inte klaga..

2009-03-25 @ 02:07:05
Postat av: Adam K

Vi kan helt enkelt konstatera att domarnivån är under isen.

Oh som HV-fan så fick Hv fördlear, gansak mycket i finalen mot LHC. Inget att sticka under stolen med. Det blåser mer ju längre up på toppen ett lag är. Hv är idag regerande mästare. Alla vill slå HV. då de inte gör det så är det domarens fel. Om Hv förlorar är dte domarens fel.

När ska vi folket lära oss då?

VAd vill ni, vad för matcher vill ni se?

folket gnällde om att var för släpphänt ett tag, de ordande detta, med nolltoelrans, det gnälldes för att ta för många utvisningar helt plötsligt.

Detta med hemmafördel har funnit länge, varför ens snacka om det då vi medvetna vet om att domaren dömer en liten gnutta mer för hemmalaget, eller att de inte kan stå mot trycket av publiken. Vad är dte egentligen som är nytt? Inget. Stå själva där i en zon, med två klackar mot sig, spelarna mot sig, tränarna mot sig och så nu media också.

domarnivån kan bara bli bättre, men se in i situationen själva. Var de kommerifrån är en annan sak, se det objektivt. Ibland räcker dte med att bar aluta sig tillbaka och fundera hur domaren tänkte=), alla gör vi misstag även ni supportar men domarens syns tydligare.

2009-03-25 @ 13:16:18
Postat av: John´J

Adam K:



Grymt bra inlägg, jag kan bara hålla med dej helt.



Kom igen nu HV, kämpa för allt vad ni kan.



"När domaren är mutad och tutar och går på, HV 71 spelar bäst ändå....."

2009-03-25 @ 14:46:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0