Kvartsfinal 4 och 5

Livet är underbart i Jönköping just nu. HV vann sina båda hemmamatcher den här veckan och gick vidare till semifinal efter 4-1 i matcher mot Timrå. Det hade i och för sig varit kul att åka upp till Timrå imorgon, men fan vad glad jag är att HV avgjorde det här så fort som möjligt. Jag tänkte summera hela matchserien i ett senare inlägg. Först några ord om de två senaste matcherna, kvartsfinal 4 och 5.

I onsdags vann HV med 2-0. Det var en stabil laginsats, ingen världsklass direkt men de spelade bra. Det kändes aldrig som att Timrå var nära, även om det "bara" blev seger med två mål. Sveriges bästa målvakt, Stefan Liv, höll nollan och blev historisk med flest hållna nollor i slutspelssammanhang. Sen tidigare har han rekordet i antalet hållna nollor i grundserien. Dock hände även något tråkigt. Per Ledin skadade knät och kommer vara borta resten av säsongen. Sjukt tråkigt för både Per, resten av laget och publiken.

Igår var det dags för kvartsfinal 5. HV hade ett stort övertag i framför allt den första perioden och borde ha gjort minst tre mål där. Ändå stod det 1-1 när det blev paus. HV gjorde 2-1 i andra perioden och med typ tio minuter kvar av matchen kvitterade Timrå helt oförtjänt. Då bestämde sig HV för att punktera matchen och gjorde både 3-2 och 4-2. Det är så typiskt HV. De är det bästa laget matchen igenom, men väntar till sista minuterna innan de bestämmer sig att "nu är det dags". Och så går de bara in och avgör. Det är så vinnare gör.

Boxplay har fungerat mycket bättre i båda dessa matcher och försvarsspelet har överlag varit bra. Det enda som varit mindre bra är powerplay, men eftersom vi förhoppningsvis har minst åtta matcher kvar den här säsongen så hinner det nog ordna upp sig.