Stefan Liv - vår hjälte

Det är med sorg i hjärtat jag försöker förstå att vår älskade Stefan Liv inte finns bland oss längre. Beskedet att han omkom i flygplanskraschen i Ryssland i onsdags var fruktansvärt för så många människor, och det mesta, även hockeyn, känns meningslöst just nu. Det kommer ta ett tag innan jag kommer kunna känna glädje för hockeyn igen. Jag kommer aldrig kunna se en hockeymatch utan att tänka på Stefan och på den 7 september 2011, när så många drömmar släcktes utanför en flygplats i närheten av Moskva.

En stjärna har släckts på hockeyhimlen, men Stefans stjärna kommer fortsätta att lysa i mitt hjärta. Vi HV-supportrar har inte bara förlorat en fantastisk hockeymålvakt - vi har förlorat en idol, en förebild, vår hjälte som vi sett växt och utvecklats i över tio års tid. Vi har följt honom genom förluster och segrar, vi har sett honom slå rekord, vi har firat SM-guld tillsammans med honom, vi har känt stolthet över hans framgångar i landslaget och vi alla har sett vilken otroligt varm och ödmjuk person som Stefan var. En person som alltid tog sig tid för sina supportrar, som alltid var glad, trevlig och visade sin uppskattning. Han var en av oss och han lät oss alltid veta det.

Stefan Liv var, och kommer alltid att vara, Jönköpings stolthet. Han kommer vara evigt saknad av många, men aldrig glömd. Jag har levt för HV71 i många års tid och Stefan har varit en del av HV i över halva mitt liv. En del av HV dog med honom.

Stefan berättade för mig att han brukade läsa bloggen, och om du gör det nu Stefan så vill jag säga tack. Tack för alla gånger du dragit på dig HV-tröjan, tack för att du alltid gjorde ditt bästa, tack för alla dina räddningar och alla danser på isen som du utan undantag gjorde efter varje seger, tack för de tre SM-gulden, tack för alla roliga intervjuer där du bjöd på dig själv, tack för din lojalitet till HV71 och oss supportrar, tack för dina fina ord och tack för all den glädje du gett oss, år efter år. Tack för allt. Du kommer alltid att vara nummer 1.

Vila i frid, världens bästa Stefan. ♥


Kommentarer
Postat av: Caroline

Fint skrivet Tessa <3

2011-09-10 @ 08:00:19
URL: http://carroheterjag.blogg.se/
Postat av: Mackan

Tårar. Igen.

2011-09-10 @ 20:34:51
Postat av: Therese Gustafsson

Tack Carro. Har du kvar tavlan med bilderna på Stefan som du fick av mig första gången vi träffades?

2011-09-10 @ 21:58:31
URL: http://hv71.blogg.se/
Postat av: Bäckis

mycket fint skrivet... :(

2011-09-25 @ 19:37:30
URL: http://hv71jonkoping.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0